Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Holly Black & Tony Diterlizzi: Øjet i stenen

Emner: , , , • Se alle anmeldelser af: Holly Black, Tony DiterlizziUdskriv anmeldelsen • 16. juni, 2005

Holly Black & Tony Diterlizzi: Øjet i stenenSimon bortføres på dramatisk vis af troldtøj og det er op til hans søskende at bringe ham tilbage.

I første bind i Spiderwickfortællingerne lærte vi at det er dumt at ligge sig ud med en husnisse da denne så kan udvikle sig til en onskabsfuld og afstumpet såkaldt nixfix. De tre Grace-søskende får nu endnu en lektion.

Jared forsøger at starte på en frisk i en ny skole men problemerne samles allerede omkring ham. Jareds selvtillid er ikke stor men han finder trøst i Arthus Spiderwicks hemmelige bibliotek og Felthåndbogen som præsenterer en spændende verden som er den rene virkelighedsflugt for Jared.
Husnissen Timbletack advarer børnene imod Felthåndbogen, men de tager ikke advarslen seriøst før Simon pludselig overfaldes og bortføres af klamme gnomer. Mallory og Jared sætter efter og i denne gode sags tjeneste gør de sig endnu engang uvenner med Timbletack da de fravrister ham en magisk stenlinse der gør det muligt at erhverve ”synet” – som vil gøre dem i stand til at se den usynlige verden og de mystiske og magiske væsener der omgiver dem. Jagten på at bringe Simon tilbage bliver både intens og dramatisk og involverer både en åmand, en friskfyragtig slags gnom der hjælper dem da de hjælper ham, en grif og en ret alternativ anden måde at opnå ”synet” på…

Universet i og omkring Spiderwick godset udvides naturligt her i andet bind. Det er elementært spændende, handlingen accelerer hurtigt hvilket giver bøgerne en konstant udvikling som slet ikke er urealistisk taget betragtning den magiske dimension – men enkelte steder syntes jeg dog at det hele går lidt for hurtigt. Mange af forfatter og illustrators ideer er rigtig gode men der dvæles ikke længe ved dem. Tydeligvis har ideen været at bøgerne skulle være letlæselige, korte og spændende. Det er de også men de kunne godt have båret mere dybde. Sådan taler en erfaren fantasylæser som dog ikke vil tøve et øjeblik med at give de varmeste anbefalinger af serien især til de yngste læsere fra 10 år.

Holly Black & Tony Diterlizzi: Øjet i stenen (Spiderwick; 2) Oversat af Erik Egholm
Forside: Tony Diterlizzi

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (Bliv den første til at stemme)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.