Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Hjørdis Varmer: Karen fra Hedegården

Emner: , , , , , • Se alle anmeldelser af: Hjørdis Varmer, Mette Brahm LauritsenUdskriv anmeldelsen • 17. august, 2008

Spændende fortælling om livet på landet i Danmark for snart 90 år siden.

I 1919 er Karen 13 år. Hun bor på Hedegården med sin familie. Dagen starter kl. 5 om morgenen med at malke køer, og resten af dagen fortsætter med pligter og slid. Der er altså ikke lige plads til fritidsaktiviteter og faktisk knapt nok skole. Mens Karen slider og slæber, dagdrømmer hun om, hvad der vil ske, når hun skal flytte hjemmefra for at komme ud og tjene på en stor gård. Men inden hun når så langt, skal hun lige konfirmeres. Det sidste år hjemme bliver begivenhedsrigt og giver både gode og sørgelige minder.

Karen fra Hedegården er tidligere udkommet i tre seperate bind og er en dansk historisk klassiker, der både er letlæst, gribende og spændende. Forfatteren Hjørdis Varmers social realistiske historie fra det simple og fattige miljø på heden er et velfortalt tidsbillede af Danmark fra omkring forrige århundrede. Varmer fortæller nuanceret om livet på landet, om arbejdsopgaver, som for længst er glemt, og om samfundsforhold og vilkår, som har ændret sig en del. Historien beskriver forskellen på høj og lav, mand og kvinde og fortæller også om drømme, ideer og udlængsel, som har været med til at forme og skabe det samfund, vi har i dag.

Romanen er læsebearbejdet og har en lix på under 20 og henvender sig til både den ikke helt så rutinerede læser, men i høj grad også andre med historisk interesse.

Karen fra Hedegården er stemningsfuldt illustreret af Mette Brahm Lauritsen

Hjørdis Varmer: Karen fra Hedegården ; tegninger: Mette Brahm Lauritsen. – 2. [i.e. samlet] udgave, 1. oplag. – [Hundested] : Vadis, 2008. – 312 sider : ill. Pris: kr. 230,00

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (6 stemmer)
Loading...

4 kommentarer »

  1. Jeg har læst den for nogle år siden. Og jeg synes den var rigtig spændende og varm. Jeg begyndte faktisk at græde da den var slut.
    Så det er bare at komme i gang. Læs den.

  2. Den er god! hvordan laver du sådan nogle fantastiske bøger!
    er igang med at læse blodhunden fra budapest! KLASSIKER!
    det må jeg sige, men er nu lidt for kedelig, men er ikke nået så langt i den inu, Hmm håber den bliver mere spændene!!!

  3. Hej jeg hedder cille og er 11 r Fck jeg kan love jer for den er God vi skulle alle sammen i min klasse Lse den p en halv mnede ;D har lige lst den frdig ville bare lige for sjov sger efter den XD

  4. den sucks