Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Henrik Nilaus: Det sorte vand

Emner: , , , • Se alle anmeldelser af: Henrik NilausUdskriv anmeldelsen • 28. september, 2009

Det sorte vandEn tung og barsk historie om mobning og angst

Både forside og titel leder tankerne hen på et godt gys eller en åndeløst spændende krimi. Indholdet er godt nok grumt, men rummer hverken overnaturlige elementer eller et krimiplot, men i stedet en på overfladen enkel historie om mobning, der ender i tragedie.

Rune er nederst i hakkeordenen i klassen, og han er ikke spor i tvivl om, at på hytteturen til Sverige vil flere af dem, der har møvet sig øverst i hierarkiet, benytte lejligheden til at huske ham på hans plads.
Hytten, som klassen indlogeres i, ligger midt i de svenske skove, tæt ved en stor sø. Ren idyl.

De lokale unge knallertbøller hælder imidlertid sprut på Sanne, klassens pæneste pige, som ret naivt er gået med til en privat fest i ude i krattet. Rune, som har søgt fred i skoven for plagerånderne og deres fantasifulde måder at ydmyge ham på, redder snarrådigt Sanne fra det, der er ved at udvikle sig til en gruppevoldtægt. Sammen flygter de to ind i den svenske skov og farer hurtigt vild. Det fremkalder dog ikke nogen form for fællesskabsfølelse, og imens Rune og Sanne sammen prøver at finde tilbage til hytten, forstår man, at de begge har hver deres tunge følelsesmæssige bagage at slæbe rundt på.

Der er voksne tilstede i historien, men de ser ikke, eller lukker øjnene for den alvorlige mobning der sker for næserne af dem, hvilket understreger den frustration og isolation som Rune oplever.

Det sorte vand er en rammende titel til en historie, der både er tankevækkende og maveknugende ond i sin beskrivelse af den ensomhed og angst, som rumsterer i hovedpersonerne. En Happy End udebliver og sætter et dystert punktum, som både provokerer og foruroliger læseren. Eller det burde det i hvert fald.

Henrik Nilaus: Det sorte vand. Høst & søn, 2009. – 104 sider
Omslagsgrafiker: Stoltzedesign
Pris: 159, 95 kr.

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (33 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.