Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Henrik Einspor: Voldgravens skat

Emner: , , , , , , , • Se alle anmeldelser af: Henrik EinsporUdskriv anmeldelsen • 25. september, 2005

Henrik Einspor: Voldgravens skatI ”Voldgravens skat” møder vi de to halvbrødre Karl og Bingo, der tilsammen udgør dykkerdetektiverne. De er på jagt efter en guldskat, og det udvikler sig til en både spændende og sjov krimi for børn.

De to halvbrødre Karl og Bingo får besøg af tante Helga fra Jylland. Hendes gamle veninde, Oda Lærke, er død, og hun vil gerne med til begravelsen. Drengene er ikke så begejstrede. Tante Helga hører til den lidt emsige slags og kan underholde om sygdomme i timevis. Desuden bor de alene og går ikke så meget op i renlighed og orden, men de synes ikke, de kan undslå sig tantens besøg i hovedstaden.
Karl og Bingo, som er henholdsvis 14 og 20 år, bor på en husbåd i Sydhavnen. Forældrene er omkomne ved en fyrværkeriulykke. Frk. Gregorius fra Socialforvaltningen lurer hele tiden som en trussel i baggrunden. Bingo arbejder som pizzabud, men kan de nu klare at være alene? Tante Helga ankommer, og det er ikke så slemt endda, især ikke da hun har hjemmebagt brunsviger med – og næste morgen servere arme riddere.
Til begravelsen får tante Helga en pakke fra veninden. Den indeholder bl.a en mystisk lommebog og gamle fotografier fra Rosenholm Slot, hvor de to arbejde i deres unge dage. Iflg. tanten foregik der ubehagelig ting der dengang. Karl og Bingo bliver først interesserede, da de via Oda Lærkes gamle nabo finder ud af, der i voldgraven ved Rosenholm Slot findes en guldskat. Den stammer tilbage fra 2. verdenskrig, hvor baronen samarbejdede med nazisterne. De støder også på rygterne om, at der findes et uhyre i voldgraven.
Da tante Helga er taget tilbage til Jylland, låner dykkerdetektiverne pizza-bilen og kører op til Rosenholm Slot. Under foregivende af at skulle tage vandprøver m.m. i voldgraven, lykkes det dem at få narret gartneren. Under dykningen finder Karl skatten og tager en af guldbarrerne med op for at vise den til Bingo. Det viser sig hurtigt, at der også er andre, der er på jagt efter skatten – og så går den vilde jagt.

Dette er 7.del af serien om Dykkerdetektiverne: Bingo, som er et stort brød, der elsker pizza og ikke altid er lige smart, og Karl, som er historiens fortæller. Karl er ubetinget den kløgtigste af de to. Handlingen er ikke helt sandsynlig, men det betyder ikke så meget. Henrik Einspor har taget på at skrue en spændende historie sammen. Der er mange vanvittige og morsomme episoder, og brødrenes indbyrdes forhold er godt beskrevet.
Serien er velegnet til højtlæsning fra ca. 9-års-alderen, til selvlæsning ca. fra 10-11-års-alderen.

Henrik Einspor: Voldgravens skat (Dykkerdetektiverne: 7). Gyldendal, 2005. Forside: Lars Petersen

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (1 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.