Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Henrik Einspor: Doktor skræk og de gale

Emner: , , , , , • Se alle anmeldelser af: Henrik Einspor, Jon RanheimsæterUdskriv anmeldelsen • 28. august, 2007

Henrik Einspor: Doktor skræk og de galeJack vågner op efter 20 år i koma. Alle hans venner er væk og som om det ikke var nok er han kun 1 meter og ti høj og helt grøn!

Jack drikker som 10 årig nogle farlige kemikalier og går i koma. Da han vågner 20 år efter er han kun 1,10 høj og helt grøn.

Nu starter et helt nyt liv. Fanget i en voksens krop, må han klare sig selv. Det går ikke så godt for han er jo stadigt 10 inden i. Han møder Magiske Dick som overtaler ham til at spille bugtalerdukke. Men Dick er ikke hvad han giver sig ud for og snart er Jack fanget på en galeanstalt ledet af en sindssyg kannibal.

Doktor Skræk og de gale er en hyldende morsom bog for drenge som nyder splatterkomedier. Historien er totalt urealistisk, men fantastisk sjov og faktisk ret spændende.

‘Mit navn er Stump – Jack Stump.
Og lad mig sige det med det samme: Mit liv har ikke været lutter lagkage…’

De meget grafiske beskrivelser af kropsdele som flyver gennem luften leder tankerne mod film som Evil Dead. Det understøttes af de fantastiske illustrationer som bestemt heller ikke lægger fingerne imellem. Jon Ranheimsæter fanger historien lige på kornet og tilfører det sin egen komik.

Her er en letlæst serie som drengene elsker og det kan jeg godt forstå. Sproget er flydende og de korte afsnit og kapitler støtter den lidt usikre læser, som også hjælpes af illustrationerne. Serien er ikke svær, men tager bestemt sin læser alvorlig. Einspor tager hensyn, men går aldrig på kompromis med historien og det er fedt. Jeg kan kun glæde mig til at læse næste bind i denne vanvittige fortælling.

Henrik Einspor: Doktor skræk og de gale (Jack Stump; 1) Illustreret af Jon Ranheimsæter. Gyldendal, 2. udgave 2007
Forside: Jon Ranheimsæter

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (4 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.