Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Henriette Houth: Hypsipyle

Emner: , , • Se alle anmeldelser af: Els Cools, Henriette HouthUdskriv anmeldelsen • 11. februar, 2010

Eventyrlig historie fuld af græske guder og en sej prinsesse

Hypsipyle er en prinsesse der har alt. En ny kjole hver dag fra hun bliver født og til hun er 10 år, sjaler og smykker! Men Hypsipyle bruger ikke noget af det! Hun vil hellere have en tunika på, så hun kan klatre i træer, bygge tømmerflåder og rende rundt oppe i bjergene sammen med gedehyrderne!

Hypsipyle er prinsesse på øen Lemnos, hvor der hersker fred og idyl. Guderne har set sig vrede på kvinderne fra Lemnos, fordi de ikke har ofret til guderne i lang tid, så derfor synes Afrodite og Zeus at de skal have en lærestreg!

Afrodite er skønhedens og kærlighedens gudinde og Zeus er den øverste af alle de græske guder.

Derfor sørger guderne for at pigerne og kvinderne kommer til at lugte helt forfærdeligt. Mændene og drengene viger bort fra dem i væmmelse! Det kommer der meget uro ud af og det kommer til opgør! Hypsipyle bliver forvist fra Lemnos. Men bare rolig: alt ender godt!

Jeg er ikke nogen ekspert i Græsk mytologi, men historien er ganske eventyrlig og fantasifuld og kan sagtens nydes uden det store kendskab til de græske guder.
Historien om alt det Hypsipyle må igennem før alt bliver godt er en klassisk historie, men det skader ikke! Der er intensitet og indlevelse i hovedpersonen.

Hypsipyle henvender sig især til piger, der kan lide bøger om piger der kan klare sig selv og er lidt seje! Og det er altså piger i alle aldre – jeg synes også Hypsipyle er sej:)

Henriette Houth: Hypsipyle – En fortælling fra det gamle Grækenland. illustration: Els Cools. Alma, 2007.- 83 sider

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (Bliv den første til at stemme)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.