Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Helen Dunmore: Zilah og mig

Emner: , , , , • Se alle anmeldelser af: Helen DunmoreUdskriv anmeldelsen • 29. marts, 2005

Da Katie og Zillah mødes er det ikke venskab ved første blik! Men det viser sig, at de har noget tilfælles.
Efter faderens død flytter Katie sammen med sin mor fra London til en lille by. De flytter ind i et lille gammelt hus, hvor der ikke engang er indendørs toilet, men derimod et lille hus i haven fyldt med edderkopper. Katie er ikke vild med huset, og hun savner sin far og sine venner i London. Men hun ved, at det er en stor hjælp for moderen, som slipper for minderne og får ro til at male.
I skolen møder Katie den stille og mutte Zillah. Zillah er meget indesluttet og virker ikke interesseret i at tale med nogen, men da Zillahs mor er veninde med Katies, bliver de to piger alligevel tvunget til at tilbringe tid sammen. Efter en spændende tur på havet i Zillahs robåd kommer de to piger tættere på hinanden, og de bliver langsomt gode venner.
Katie finder ud af at Zillahs muthed skyldes hendes sorg over bedstemoderens død, som hun tror er blevet myrdet. Katie og Zillah hjælper hinanden med at håndtere sorgen over at have mistet et elsket familiemedlem, og med Katies hjælp får Zillah modet til at tale med sine forældre om de ting der bekymrer hende.Zillah og mig er første del af en serie på foreløbig tre bøger. Det er en dejlig serie om to pigers venskab, men bøgerne beskæftiger sig også med alvorlige emner på en god og relevant måde.

Helen Dunmore: Zilah og mig. Oversat af Dorte Andersson. Aschehoug, 2003

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (Bliv den første til at stemme)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.