Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Line Kyed Knudsen: Heksedronningen

Emner: , , , , • Se alle anmeldelser af: Line Kyed KndusenUdskriv anmeldelsen • 17. juli, 2007

Line Kyed Knudsen: HeksedronningenEventyret fortsætter med de tre piger, der stadig jagter informationer om deres fortid – og finder langt mere end de regnede med…

Sita, Anne og Maren har befriet prins Victor fra heksene på Trixiaslottet, og er kommer sikkert hjem på Sofiaslottet. Men Sita vil meget hellere tage ud til Nordsletten og finde ud af hvor hendes forældre er. Men en dag dukker dronning Louise af Nordsletten op på slottet, og vil lave en fredsaftale med Sofiariget, der ellers har været Nordslettens fjender i årtier. Platonius indvilliger i dette, og Anna, Sita og Maren vælger at tage med dronning Louise til Nordslettens slot, da de har fundet ud af at Louise måske kan hjælpe dem med at finde deres forældre.

Efter den lange rejse ankommer de endelig, men de finder hurtigt ud af at der foregår mystiske ting på slottet, men eftersom dronningen er syg og kongen næsten aldrig er på slottet er der ikke meget pigerne kan gøre.
Men snart finder de ud af at en enorm mængde trolde er på vej, og derfor er deres eneste udvej at tage tilbage til heksenes slot, og forsøge at omvende dem alle så de kan hjælpe med at frelse Nordsletten fra denne underjordiske trussel.

Men kan de mon nå det, før det hele er for sent?

Heksedronningen er mindst lige så god som første del i serien om pigerne fra Nordsletten, og formår at holde både stilen og spændingen. Man får kun få detaljer leveret ad gangen omkring pigernes forældre, så man meget af tiden kan gætte med på hvem det ender med at være. Man er godt underholdt hele vejen igennem, og slutningen er meget overraskende og fængende, så man bare får mere lyst til at få fat i den næste bog i serien så hurtigt som muligt. Dog vil serien tydeligt mest fænge de yngste fantasylæsere.
Desuden bliver der i første kapitel egentlig mest brugt tid på at forklare hvad der skete i første bind, og det kan være ret træls hvis man selv har læst det, og egentlig bare vil i gang med historien.

Alligevel er Heksedronningen som sagt en ganske god historie, der sagtens kan læses når man har lyst til en hyggelig pigebog der ikke kræver så meget.

Line Kyed Knudsen: Heksedronningen, 2. del af Pigerne fra Nordsletten. Gyldendal, 2007.
Forside: Sussi Bech.

Heksedronningen er nr. 2 i serien om Pigerne fra Nordsletten. Den første hedder Prinsen og den sidste hedder Troldmanden

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (1 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.