Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Hans Hansen: Helten

Emner: , , , • Se alle anmeldelser af: Hans HansenUdskriv anmeldelsen • 1. juli, 2006

Hans Hansen: HeltenEn fin lille historie om en ung fyr, som begiver sig ud på farefuld færd for at redde en bortført pige – en pige, han er forelsket i. Fortællingen foregår engang for længe siden.

“Helten” foregår engang tilbage i tiden, stenalderen kunne det f.eks. være.
Hovedpersonen er en ung fyr, Spurv, hedder han. Han har fået sit navn, fordi han ofte laver små sange om det han føler eller det, han har oplevet.
Spurv har forelsket sig i en ung pige, bopladsens smukkeste, og han har fornemmet at det er gensidigt. Kammeraterne driller ham lidt og siger, at han er for ung og aldrig får hende.

Bopladsen bliver overfaldet af en flok barbarer, som bortfører pigen. De mangler kvinder, siger mændene på Spurvs boplads. De synes, de er billigt slup- pet, men Spurv vil ikke acceptere, at pigen er væk. Han tager derfor samme nat afsted for at redde hende. Han tror, hun skal ofres og henrettes den kommende morgen.
Spurv er bange, men han vil finde hende inden det er for sent. I ly af mørket og med månens hjælp tager han afsted i en af bopladsens joller.

Handlingen udvikler sig lidt overraskende, men Spurv finder pigen Morgensol – som han kalder hende – uskadt. De tilbringer en elskovsnat sammen og drager næste morgen af sted for at finde deres eget sted.

“Helten” er en smuk poetisk lille fortælling med stemningsfyldte illustrationer af Lars Gabel. De er holdt i sort, hvid og gyldne farver og passer fint til fortællingen.

Hans Hansen skildrer på overbevisende måde Spurv, hans verden, tanker og følelser. Man føler sig hensat til stenalderen eller hvornår nu historien foregår.
Sproget er enkelt og alligevel fyldigt.
Bogen kan læses af alle unge fra ca. 13 år. Det er ingen gængs ungdomsbog, men det er god lille historie, der skildrer en ung fyr der tør vove livet og hermed udvikler sig til en voksen mand.
Den minder mig lidt om Peter Seebergs “Uden et navn” fra 1985.

Hans Hansen: Helten. Alma, 2003. Forside: Lars Gabel.  

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (Bliv den første til at stemme)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.