Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Hanne Vandal Hansen: Rosa, Pil og parfume

Emner: , , , , , , • Se alle anmeldelser af: Hanne Vandal Bertelsen, Tove Krebs LangeUdskriv anmeldelsen • 6. januar, 2010

Lille bog om venskab, kærester og idioter.

Rosa og Pil er veninder. Bedste veninder. Den slags, som siger alt til hinanden. Men Rosa fortæller ikke, at hun kan lide Karl. For det kan Pil også. Og Karl kan helt sikkert også lide Pil. Alle kan lide Pil. Måske kan Peter lide Rosa. Men ham gider hun ikke. For barnlig.

Da Pil begynder at komme sammen med Karl, glemmer hun Rosa. Øv. Bare sådan dumpe sin veninde for en fyr. Det er ikke cool. Rosa er godt træt af det hele. Også af sit tøj, der er alt for gammelt og kedeligt. Hun vil shoppe og tager en taxa ind til byen. Sådan som voksne gør. Men det skulle hun aldrig have gjort!

Klokken nærmede sig tolv, og Rosa havde lovet at være hjemme før midnat. Pil sad i sofaen overfor ved siden af Karl. De sad tæt.
– Jeg kan skaffe dig en mobil, sagde Peter. Han var fulgt efter Rosa hele aftenen.
– En helt ny en, fortsatte han.
Rosa kiggede over mod Pil. Hun virkede så glad. Grinede fjollet af alt, Karl sagde.
– Du kan komme ned i butikken og se, sagde Peter.
Rosa gad ikke se på ham. Gad heller ikke snakke med ham.

Rosa, Pil og parfume handler om noget, vi alle kender til. Om venner, ensomhed, om at blive voksen. Rosa er en typisk pige med typiske problemer. En pige, de fleste piger kan relatere til. Et langt stykke hen af vejen ligner bogen mange andre. Men så sker der noget, der overrasker…

Det er en god, lille letlæst bog, som anbefales de 11-15 årige piger.

Forfatteren Hanne Vandal Hansen har gået på Forfatterskolen for børnelitteratur. I 2006 debuterede hun med bogen Kanindræberen.

Hanne Vandal Bertelsen: Rosa, Pil og parfume. Illustreret af Tove Krebs Lange. Forum, 2008. -64 sider. Kr. 149,00

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (3 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.