Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Hanne Fabricius: Øgledronningens forbandelse

Emner: , , , , , , , • Se alle anmeldelser af: Hanne FabriciusUdskriv anmeldelsen • 26. oktober, 2010

Tag med en tur til middelalderen sammen med Margrethe, Thea og Sigurd.

En dag forsvinder Margrethes far, arkæologen Gustav Hatt. Det er ikke det eneste mærkelige, der sker i Margrethes liv. For der er flytter også en fe ind i familien Hatts køkken. Hun laver lækker mad og strikker stjernetæpper til alferne. Men det skal blive mere mærkeligt.
For det viser sig, at Gustav Hatt er blevet kidnappet gennem en tidskanal og nu sidder nede i et mørkt fangehul på biskop Absalons borg omkring år 1170.
Sammen med sin morfar og sine to venner Thea og Sigurd tager Margrethe tilbage til middelalderen i morfarens tidsmaskine.

I middelalderens København, møder de kongesønnen Knud. Ham er Thea lidt vild med. De finder Gustav Hatt. Nu gælder det bare om at få ham befriet, for den onde Øgledronning er brudt ud af Tidens Glas og forsøger nu at tage magten over tiden. Hendes medsammensvorne, Fyrst Morton, vil tilrane sig den danske trone fra Prins Knuds far Kong Valdemar.

Med hjælp fra alfer og feer, tager børnene kampen op!

Pst! Har du hørt, at der findes alfer og feer i København? Ved du, at København er fuld af tidshuller, som du skal passe på ikke at falde ned i? Har nogen fortalt dig, at du kan vandre gennem tiden, fordi alle tider ligger oven på hinanden som kort i en bunke?

Øgledronningens forbandelse er hyggelig læsning. Fra første side bliver man draget ind i en forunderlig verden, der ligner vores og så alligevel ikke.

Det er en god ide den med tidshullerne og det er også en god ide at fortælle lidt danmarkshistorie på den måde. Man skal nok ikke tro på det hele i denne bog. Men da Hanne Fabricius har skrevet flere fagbøger om København i middelalderen, må man gå ud fra at det billede hun giver af byen, er korrekt. Ligesom Prins Knud, Kong Valdemar og biskop Absalon også er virkelige personer.

Der er også et par ideer, der er knap så gode, som for eksempel at fru Hatt, sælger hatte. Den er for oplagt. Det skærer lidt i læseflowet. Men det ødelægger nu ikke den velfortalte historie, der sikkert vil fange mange børn.

Efter endt læsning sidder jeg nu og håber at en kokkerende fe flytter ind i mit køkken. Se, det er eventyrligt!

Se mere om forfatter og bog her

Hanne Fabricius: Øgledronningens forbandelse. Illustreret af Johannes Bojesen. Forlaget Torgård, 2010. -230 sider

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (Bliv den første til at stemme)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.