Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Han Nolan: Farlig dans

Emner: , , , • Se alle anmeldelser af: Han NolanUdskriv anmeldelsen • 30. september, 2006

Han Nolan: Farlig dansPigen Miracle forsvinder ind i en indre drømmeverden da hendes far forsvinder.

Det er ret usædvanligt at have en far, der smelter, men det er, faktisk hvad der sker for Miracles far. Miracles mor døde, da Miracle blev født, så nu må hun flytte ind hos den spirituelle og fabulerende farverige farmor, der lever en ret alternativ tilværelse. Miracles indre er drømmeagtigt og kaotisk. Alt omkring hende er sært og skørt, og Miracle kaster sig ud i voldsomme danse, når hun er alene, for at få kontakt med den smeltede far, som hun savner dybt – og i skolen lyver hun for at få venner, men opnår nærmest det modsatte. Folk i almindelighed bliver utrygge ved det, der er sært, og det gør Miracle faktisk også. Miracles moster prøver at skabe en nogenlunde tilværelse for teenagepigen, men alt kulminerer imidlertid for Miracle, da hun leger med de magiske kræfter, som hun har forsøgt at bilde sine skolekammerater ind, at hun kan kontrollere. Miracle indlægges og begynder at gå til samtaler ved en psykiater. Langsomt kommer virkeligheden til syne sammen med sandheden om Miracles forældre.

Historien om Miracle forgår parallelt med hendes tankestrøm. Miljøet omkring hende er lidt diffust, og det hele synes kringlet og lidt forvirrende, hvilket gør, at man som læser fyldes med en uro. For historien er underspillet og voldsom på samme tid. Farlig dans er således ikke en typisk ungdomsroman om en teenagepige og hendes indre tankeverden. Her er mange psykologiske lag, som langsomt skrælles af, indtil vi står tilbage med sandheden og virkeligheden.
Miracles familiehemmeligheder er ret alvorlige, men ikke usandsynlige, og det, der viser sig at være bedstemorens misforståede hensyn, har selvfølgelig konsekvenser for Miracle. Hun drømmer som mange andre om at være noget helt særligt. Det er hun skam også, men ikke som hun forestillede sig.

Farlig dans vil interessere gode læsere fra ca. 13 år, som kan lide at fordybe sig i psykologiske dramaer.

Han Nolan: Farlig dans. Oversat af Sara Kruse. Klim, 2001. Forside: Bente Jacobsen. Originaltitel: Dancing on the edge

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (Bliv den første til at stemme)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.