Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Gunnar Wille: Skrumpen fra det ydre rum

Emner: , , • Se alle anmeldelser af: Gunnar WilleUdskriv anmeldelsen • 20. maj, 2007

Gunnar Wille: Skrumpen fra det ydre rumSkrumpen, den farverig ballademager, invaderer jorden og stakkels Gustavs liv.

Stakkels Gustav er knap kommet ud af sin mors mave, før børneværelset invaderes af den cigarrygende Skrumpen fra det ydre rum. Skrumpen har kun en tanke i hovedet – en plan, og den skal Gustav hjælpe ham med at få gennemført. Skrumpen vil have verden overplastret med farver og striber og striber og farver.

Gustav er en talentfuld dreng, og han udråbes gang på gang til geni på forskellige områder. Men bidrager det ikke tilvirkningen af farver og striber – så kan det ikke bruges. Skrumpen, der kan materialisere og dematerialisere sig og forvandle sig til hvad som helst efter forgodtbefindende, kan forpurre det meste i en håndevending. Store prøvelser venter.

Historien om ”Skrumpen fra det ydre rum” er en fest af fjol, og for, os der er fyldt 30, er det en fest af fjol og nostalgi. Skrumpen dukkede nemlig for første gang op i 1982, hvor Gunnar Willes historier, tegninger og lyde gjorde børnebøger, – tv og -radio ikke så lidt sjovere og ganske betragteligt mere mærkeligt. Et dejligt gensyn!

Denne nye udgave har, ganske i Skrumpens ånd, farverige illustrationer. Desuden medfølger en cd hvor forfatteren læser højt og laver lydeffekter til den store guldmedalje. Det er som højtlæser svært at hamle op med denne cd, men får man alligevel lov at sidde i arm med poderne og læse højt, så er det dejligt sammen at grine og græmmes over den frygtelige og urimelige skrump.

Gunnar Wille: Skrumpen fra det ydre rum, første bog om Skrumpen. Sesam, 2007. Forside: Gunnar Wille

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (1 stemmer)
Loading...

2 kommentarer »

  1. Jeg vil gerne højre den igen, men de gamle kassettebånd dur ikke mere. Kan kan lydbøgerne stadig fås? Savner også Ritas Jul.

  2. Du kan høre Ritas Jul på bibliotekernes netlydbog.dk