Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Gry Kappel Jensen og Sissan Richardt: Wilbur, den gule kat

Emner: , , , , , • Se alle anmeldelser af: Gry Kappel Jensen, Sissan RichardtUdskriv anmeldelsen • 16. juli, 2009

den-gulekat-279x300
I mørke er alle katte grå, men i lyset er de i alle regnbuens farver – heldigvis!

Sofies killing Wilbur ligner alle andre katte – bare ikke på farven, for Wilburs søskende er nemlig alle hvide eller røde, og Wilbur er gul! Wilbur er træt af at være gul, for naboens stribede kat driller, og selv hans mor har forsøgt at vaske farven af ham. Wilbur vil faktisk hellere være enhver anden farve end lige netop gul, så han forsøger at få andre farver til at smitte af på sig. Græsgrøn kunne fx være en mulighed? Men intet hjælper – lige indtil Wilbur hører Sofies mor sige, at i mørke er alle katte grå..

Wilbur, den gule kat er den dejlig fortælling om, at vi alle er forskellige, og at det er forskellighederne, der gør os interessante. Denne morale kan man selvfølgelig ikke høre for tit, men dét, der gør denne bog til noget helt særligt, er så absolut dens helt vidunderlige illustrationer. Den kanariegule Wilbur med de udtryksfulde grønne øjne kommer til live med Sissan Richardts penselstrøg. Det er en dejlig bladrebog med mange interessante detaljer; fx ses Wilbur i fugleperspektiv på det grønne græs under tørresnoren, og den natblå by er fyldt med kattereferencer. En skøn bog, som er helt sin egen – og bestemt et must til katteelskere i alle aldre!

Gry Kappel Jensen: Wilbur, den gule kat. Illustrationer/forside: Sissan Richardt. Turbine forlaget, 2009. 28 sider.

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (8 stemmer)
Loading...

2 kommentarer »

  1. […] nummer 1000  er skrevet af Metteline Lykke Rasmussen og er om en skøn billedbog om […]

  2. […] illustreret fortælling om slædehundene og de vilde dyr i Grønland. Forfatteren har bl.a. skrevet Wilbur den gule kat og Fuglen der ikke kunne fløjte. Illustratoren er den dansk-grønlandske billedkunstner Naja […]