Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Glenn Ringtved: For sent!

Emner: , , , , • Se alle anmeldelser af: Charlotte Pardi, Glenn RingtvedUdskriv anmeldelsen • 18. august, 2008

Når man har sagt “Aktieindeks” over 200 gange, og éns far stadig ikke er kommet, så kan man lige så godt begynde at gå hjem selv!

Simon kommer altid for sent, og han hader at komme for sent. Mest af alt hader han dog at vente på Far, som netop er den, der er skyld i at Simon kommer for sent til alting, for han skal altid lige ringe eller sms´e om et eller andet vigtigt! På trods af hurtig fart igennem byen i fars røde Porsche og en masse råben af de andre bilister, kommer Simon endda også for sent til årets fastelavnsfest. Og så sker det, der jo kan ske for enhver, der er udklædt som tryllekunstner med tilhørende tryllestav: Simon kommer muligvis til at trylle Far om til en hund! I hvert fald kommer Simons far ikke tilbage som lovet efter endnu et vigtigt opkald, og ude på førersædet i den røde Porsche sidder en stor hund, som er lige det modsatte af den normale Far – stille, rolig, glad og hyggelig at gå tur med! Der er ikke andet at gøre end at tage hunden Far med hjem til aftensmaden..

For sent! er en skøn, varm og humoristisk bog om et emne, som en del børn nok kan identificere sig med – at have travle og stressede forældre, som altid liiiige skal noget andet og vigtigere end at holde den aftale, de havde med deres børn. Den handler dog også om at sige undskyld, når man dummer sig, og slår fast at det kan godt være, man kan aflevere hunde tilbage, men fædre, dem hænger man på. Historien er humoristisk på en underfundig måde, og illustrationerne af Charlotte Pardi underbygger på dejlig vis fortællingen om den tålmodigt ventende, tryllekunstnerudklædte dreng, det stressede mappedyr af en far og en stor godmodig hund. Denne bog bør alle forældre tvinges til at tage sig tid til at læse for – og med – deres børn!

Glenn Ringtved: For sent! ; illustrationer Charlotte Pardi. 1. udgave, 1. oplag. – Gyldendal, 2008. – [32] sider : ill. i farver. Pris kr 229,00
Forside: Charlotte Pardi

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (4 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.