Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Gitte Løkkegaard: Aksel Højhus får en familie

Emner: , , , • Se alle anmeldelser af: Gitte Løkkegaard, Peter Malherbes JensenUdskriv anmeldelsen • 29. september, 2007

Gitte Løkkegaard: Aksel Højhus får en familieEn lille god historie – velskrevet og særdeles velegnet til højtlæsning for både drenge og piger.

De to nabodrenge Aksel og Holger er bedste venner. Aksel bor alene med sin mor og Holger alene med sin far. Drengene er meget tit sammen og har mange fælles interesser og fælles problemer. F.eks. er ingen af dem særlig kønne og begge har de lidt mærkelige navne som Holger Helle og Aksel Højhus.

Da det er sommerferietid og nærmest alle andre børn skal på ferie hos deres bedsteforældre, så brygger de to drenge nogle planer sammen. Planerne går ud på at skaffe dem begge noget mere familie og gerne i retningen af en bedstemor som strikker og en bedstefar som ryger pibe. Selvfølgelig skal de bo på landet og hvis et par ponyer er med i billedet er det bare helt perfekt. Drengene ender også derude på landet og mens de leder efter et par perfekte bedsteforældre og bl.a. kommer med på en lejrskole de egentlig ikke er en del af, så samler der sig et billede af at bare fordi man ikke har bedsteforældre eller har begge sine forældre, så kan man jo godt have andre omkring sig som kan fungere som familie for en.

Jeg synes Gitte Løkkegaard har skrevet en rigtig god historie om hvordan hverdagen kan være, når man ikke lige vokser op i en traditionel kernefamilie. Det er en hyggelig hverdagshistorie som er god at læse op og ikke mindst morsom ind i mellem. Jeg kunne godt håbe på lidt flere historie om de to drenge.

Gitte Løkkegaard: Aksel Højhus får en familie. Illustreret af Peter M. Jensen. Carlsen, 2003
Forside:
Peter M. Jensen

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (Bliv den første til at stemme)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.