Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Gillian Philip: Tankelæserne

Emner: , , , , , , • Se alle anmeldelser af: Gillian PhilipUdskriv anmeldelsen • 22. februar, 2010

Sød og nem bog

Lara tænker ligesom alle andre. De hjernedøde er farlige! Børn, der kan læse andres tanker, er ikke normale. Derfor er det da klart, de skal have opereret særlige implantater ind i hjernen. Hvordan kan man ellers styre dem?
Lara og Billie er bedste veninder. Billie kan ikke fordrage de hjernedøde og råber gerne af dem i spisefrikvarteret.
De hjernedøde sidder med deres ar og tomme blikke, der får Lara til at gyse. Men hun råber ikke af dem. Man siger ham den store, Conor, næsten slog en ihjel.

Men en dag opdager Lara, at hun selv har telepatiske evner. Inden hun får set sig om, har myndighederne hørt det. Det er kun et spørgsmål om tid, inden hun skal opereres. Da hun er ved at give op, får hun hjælp fra en uventet kant.

Det tog kun to uger.
Da jeg trådte ind i klasseværelset, kiggede Billie ikke engang på mig, men hendes ører var røde. Hun kiggede ned i et opgavehæfte sammen med sin sidekammerat, der nu sad ved mit bord. Billies nye ven bemærkede mig dog og smilede et lille hånligt smil.
Jeg var ligeglad. Jeg var faktisk ligeglad med det meste. Jeg havde været som i en døs siden dagen før. Jeg kunne ikke samle tankerne. Jeg forstod ingenting.

Tankelæserne er en lille tynd bog på bare 52 sider og så er den nem at læse. Nem fordi det er nemt sprog og nemt fordi historien udspiller sig hurtigt og forudsigeligt.
Men alligevel havde jeg lyst til at læse den færdig. For ideen er spændende og skræmmende. Det er ikke svært at forestille sig de hjernedøde med implantater. Kunne nogen finde på det i virkeligheden? Gys.

Tankelæserne er god til dem der ikke læser så godt, men gerne vil udfordres. Men også superlæserne vil syntes det er en spændende historie.

Gillian Philip: Tankelæserne. Oversat af Camilla Schierbeck. Forlaget Flachs, 2009.- 53 sider. Kr. 168,00
Originaltitel: Mind´s Eye

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (2 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.