Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Georgia Byng: Molly Moon sætter verden i stå

Emner: , , , , • Se alle anmeldelser af: Georgia ByngUdskriv anmeldelsen • 26. august, 2007

Georgia Byng: Molly Moon sætter verden i ståDen forældreløse Molly med evnen til at hypnotisere er tilbage. En skruppelløs mand truer verdensfreden og Molly må endnu en gang ud på eventyr.

Molly Moon sætter verden i stå er fortsættelse til Molly Moons særlige sans for hypnose.I den første bog hørte vi om hvordan den forældreløse Molly opdagede at sit talent for hypnose og hvordan hun brugte sine evner til at blive en stor og velhavende stjerne i Amerika.

Men nu er Molly tilbage i børnehjemmet i England. Alt er dog forandret, for Molly har brugt sin formue til at gøre børnehjemmet hyggeligt og nu lever de alle sammen som en stor lykkelig familie.

Molly har lagt hypnosen på hylden, men da bibliotekaren Vera Vipberg beder Molly om at hjælpe hende, må hun igen gøre brug af sine evner. Vera beder Molly om at rejse til Amerika, hvor millionæren Primo Cell er involveret i mistænkelige foretagender. Primo Cell har magten over hele Hollywood og alle stjernerne er i hans magt. Nu stiller han op til præsidentvalget, som vil give ham magten over hele landet og i værste fald hele verden.
Vera mistænker Primo Cell for at bruge hypnose til sine skumle planer og Molly må gøre brug af alle sine hypnotiske evner for at stoppe ham.

Men Primo er en stærk og meget farlig modstander og inden længe er Molly involveret i en farlig sag, som kan koste hende livet.

Molly Moon er ikke en superhelt men en helt almindelig pige. Hun har ben i næsen og hendes talent gør hende til noget særligt, men som andre bliver hun også bange og usikker og hun har stærkt brug for sine venner.

Tonen i bogen er let og humoristisk. Historien er sød og spændende men også lidt letbenet. Der er mange små sidehistorier, som ikke helt bliver fulgt til dørs, og det tager fokus væk fra den egentlige historie hvilket er en skam. Jeg håber, de løse ender bliver samlet i den næste Molly Moon bog som med titlen Molly Moon and the Time Travel Adventure lover flere spændende oplevelser for vores tapre hovedperson.

Historien om Molly Moon vil tiltale eventyrlystne piger fra 10 år som vil ønske, at de havde Mollys fantastiske evner.

Georgia Byng: Molly Moon sætter verden i stå (Molly Moon:2). Oversat af Susanne Vebel. Sesam, 2007. Forside: ?

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (1 stemmer)
Loading...

2 kommentarer »

  1. En skør bog!

  2. super god og sjov bog!