Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Frank Cottrell Boyce: Millioner

Emner: , , , • Se alle anmeldelser af: Frank Cottrell BoyceUdskriv anmeldelsen • 16. juli, 2005

Frank Cottrell Boyce: MillionerEn helgenfikseret dreng og hans grådige storebror får fingre i en taske fyldt med penge, men har kun få dage til at bruge dem…

De to drenge Damian og Anthony bor sammen med deres far. En dag falder en taske fyldt med penge ned fra himlen og lander i familiens have. Damien, som er meget optaget af helgener, tror pengene kommer fra Vorherre og viser derfor Anthony, som er meget optaget af penge, sit fund. Pludselig har de to drenge tusindvis af pund, men da der kun er 17 dage til euroens indførsel, har de kun kort tid til at bruge dem.

Men hvad bruger man egentlig så mange penge til? Og hvordan? Pengene må jo holdes hemmelige. Anthony og Damien går straks i gang med at skaffe sig af med pengene, men det er svært at gøre uden at tiltrække sig opmærksomhed.
I skolen betaler de vennerne for tjenester, bl.a. giver de gerne 10 pund for en ekstra dessert i kantinen.

Som tiden går bliver det vanskeligere for Damien og Anthony at komme af med pengene, hvilket medfører en række absurde situationer fx i skolegården hvor de mange penge sætter gang i markedsøkonomiske kræfter.
Rygtet om drengenes formue spreder sig hurtigt og folk bliver mere og mere grådige. Til sidst bliver pengene en plage. Damien og Anthony ved ikke, hvor de skal gøre af dem eller hvem, de kan stole på, og deres løgne bliver mere og mere omfattende.

Millioner er en ret speciel bog, hvis rablende humor vil tiltale både børn og voksne. På sin helt egen måde berører den emner som optager alle – rigdom, grådighed og løgn. Alt dette ses gennem øjnene på to spøjse, naive drenge og det giver en ret sjov bog.

Frank Cottrell Boyce: Millioner. Oversat af Søren H. Madsen. Sesam, 2004
Forside: ?

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (1 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.