Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Flemming Quist Møller: Prins Pivert

Emner: , , • Se alle anmeldelser af: Flemming Quist Møller, redigeresUdskriv anmeldelsen • 16. januar, 2006

Selma er på ferie hos bedstefar. Her møder hun en dag et lille grønt væsen, Prins Pivert fra øen Klynk. Og prins Pivert er en rigtig pivert, der ikke kan lade være med at klynke over alt.

En morgen, hvor bedstefar sover, går pigen Selma og hendes Bamse ned til stranden for at kigge til sælerne. Pludselig kommer et lille grønt væsen sejlende i en båd. Det er prins Pivert fra øen Klynk. Det er ikke for ingenting, at han hedder sådan, og han er ikke noget muntert bekendtskab. ”På øen Klynk piver vi alle sammen. Og jeg er prins, så jeg har ret til at pive allermest, at du ved det!”, siger han til Selma.

Selma forsøger at være sød ved ham, men Bamse er træt af at høre på al piveriet. Inden dagen er omme har både Selma og Bamse være sure og kede af det – og lidt jaloux på hinanden. Bedstefar lokker dem med ud at plukke bær, det bløder op på humøret, og de får en lille snak om lykken.
Næste morgen rejser Prins Pivert da heldigvis hjem igen, og bedstefar har bagt boller og fortæller historier.

”Prins Pivert” er en lille sjov og fantasifuld fortælling, der helt sikkert vil falde i de 5-7 åriges smag. Det med klynk og piveri vil de genkende – også hos sig selv – og more sig over. Det er menneskelige træk bare overdimensioneret hos prins Pivert. Ud over fortællingen om Prins Pivert er det også en fin skildring af et bedstefar/barnebarn-forhold. Der er ro og tid til leg og samvær og til at få vendt væsentlige emner i livet, såsom hvad lykke er. Også jalousi er et tema i historien.

Historien er illustreret af forfatteren selv, og bedstefaren ligner Flemming Quist Møller til forveksling. Andre af bedstefarens historier kan læses i ”Syv ægte eventyr”.

Flemming Quist Møller: Prins Pivert. Gyldendal, 2003. Forside: Flemming Quist Møller 

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (Bliv den første til at stemme)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.