Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Flemming Quist Møller: Minibillen og Tryllefeen

Emner: , , , , , , • Se alle anmeldelser af: Flemming Quist MøllerUdskriv anmeldelsen • 17. april, 2009

minibillenogtryllefeenEn farverig og sprudlende billedbog, der rimer…

Minibillen møder Tryllefeen, som gør ham stor, så han ikke behøver at være bange for at blive ædt. Hun tager ham med på en rejse, for at besøge nattens dyr: grævlingen, ræven, uglen og måren. Derefter tager hun ham med på stranden, så han kan møde strandens dyr: sælen, ternen og klyden. Og under vandet møder han krabben, ålekvabben og den farlige havkat. Mini og feen rejser så til Eventyrland, hvor de møder trolde og nisser. De oplever sommer, vinter, gamle dage, havfruer, pirater og og og…

Minibillen og tryllefeen er fuld af detaljerede tegninger og korte, sjove tekster, som rimer. Alt, der ikke her får en forklaring med på vejen, kan findes på de “gule sider” sidst i bogen: Fakta & fabulader – en hjælp til (op)læseren. Også alt det, man ikke ved om Flemming Quist Møllers univers, bliver åbenbaret her: F.eks. gemmer Zik og Zak, aberne fra “Jungledyret Hugo”, sig i Eventyrland. Hans inspiration fra kendte kunstmalere og berømte forfattere bliver tydeliggjort, og alle “personer” i bogen får en identitet eller en forklaring med.

Minibillen og Tryllefeen er andet og mere end bare en børnebog. Den er først og fremmest et lille kunstværk i ord og billeder, dernæst er den en lærebog i zoologi og fantasi for småbørn (og voksne). Den er karakteriseret ved sine morsomme rimerier, handlingsmættede illustrationer, flotte, flotte farver og et sprudlende persongalleri. Den burde stå på reolen i alle børns værelser.

Flemming Quist Møller: Minibillen og Tryllefeen. Billedbog med tegninger og rim af forfatteren. Gyldendal 2009. 36 sider

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (2 stemmer)
Loading...

Én kommentar »

  1. Super fantastisk oplæsning- og samtalebog. Jeg kan ikke få armene ned igen! Mine døtre på knap to og fire har elsket den, fra første gang vi læste den. Rim, rytme, biologi og fantasi går op i en højere enhed. Ikke mindst bliver iagttagelsesevnen i den grad styrket.
    Vi bliver vist aldrig færdige med Minibillen og tryllefeen.