Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Faïza Guène: Kiffe kiffe i morgen

Emner: , , , , , , • Se alle anmeldelser af: Faïza GuèneUdskriv anmeldelsen • 29. oktober, 2010

Sørgmunter og tankevækkende historie om livet i en ghetto
Den 15-årige Doria bor alene med sin mor i en stor ghetto i udkanten af Paris. Faren er rejst tilbage til Marokko, for at forsøge om der er mere held med en ny ung kone.
Doria er elendig i skolen og moren, der er analfabet,  arbejder som underbetalt rengøringskone på et hotel. Ghettoen er ikke spor inspirerende, nærmere trøstesløs og grim så Doria falder fint ind med sit kiksed,e billige genbrugstøj, det lokker andre teenagepiger til grine åbenlyst af hende.
Doria har ingen veninder og hendes bedste ven er en pusher med dårlige tænder men med et godt hjerte og en særlig evne for at citere digte.
Alt er hele tiden den samme havregrød – intet vil nogensinde ændre sig, sådan tænker Doria, men så en dag får hun et ret uventet kys af fyren, der kommer hjem for at give hende lektiehjælp. Moren kommer i skole og lærer at læse og Doria starter på en uddannelse. Måske kan verden godt rykke sig?

Kiffe kiffe i morgen er en sørgmunter, skøn og velskrevet historie om at være teenager og om at være i klemme mellem to kulturer, fordomme og drømme.
Doria fortæller i dagbogsform om menneskene og livet omkring hende. Om socialrådgiveren, psykologen, tanten der får tæsk af manden der har flere koner, pigen i opgangen der bliver holdt indespærret af sin far og om den fraskilte Lila der bor alene med sin lille datter, som Doria bliver barnepige for. Doria ser det hele og hun beskriver det så ærligt og ligefremt at man både blive ramt i maven og i hjertet.

Faïza Guène debuterede som 19 årig med Kiffe Kiffe i morgen. Romanen blev en litterær sensation i Frankrig og solgte mere end 200.000 eksemplarer. Siden er bogen udgivet i 26 lande og i 2007 vandt den Peter Pan-prisen i Sverige og blev samme år nomineret til Independent Foreign Fiction Prize.
Læs et interview med Faïza Guène her

Faïza Guène: Kiffe kiffe i morgen. Oversat af Francois-Eric Grodin. Forlaget Republik, 2010.- 176 sider

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (3 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.