Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Eva Helsted: Bønder, Bøg & Bølgebrus – kan du finde det?

Emner: , , , , • Se alle anmeldelser af: Eva Helsted, Martine NorringUdskriv anmeldelsen • 31. januar, 2010

Et billede er et billede er et billede…

Hvad vælger børn, hvis valget står mellem Legoland og afsnittet for guldaldermaleri på Statens Museum for Kunst?

En af fordelene ved bøger er, at de indbyder til nærvær og intimitet. Med sit barn kan man læne sig tilbage i en blød sofa og udforske eller fordybe sig i fortællingen eller billeders magi og forunderlighed. Denne bog tager først og fremmest fat i det sidste.

Bønder, Bøg & Bølgebrus – kan du finde det? er en finurlig billedbog, der inviterer bl.a. indenfor i et tobaksselskab, når der er gøgl i gaden, til Italien og på stranden med fiskerne i Skagen. Ved hvert billede lokkes man pædagogisk tættere på med spørgsmål, som man kan finde svaret på i billedet og på den måde bliver man gjort nysgerrig på sjove og tankevækkende detaljer.

Bogen rummer en facitliste og fortæller også historierne om de forskellige malerier. Undervejs følger figurerne Severin og hunden Klatøje med som hyggespredere.

Bønder, Bøg & Bølgebrus – kan du finde det? er en inspirerende og vellykket kunstbog, som vil udfordre og glæde små kunstinteresserede.

Malerierne i bogen, som alle er danske guldaldermalerier, hænger på tre af Danmarks store museer, nemlig Statens Museum for Kunst, Den Hirschsprungske Samling og Ny Carlsberg Glyptotek. Jeg tror stadig, at Legoland frister mere, men Bønder, Bøg & Bølgebrus – kan du finde det? er en god billedbog der er med til at gøre kunsten levende og spændende, hvilket bestemt bør give Legoland lidt konkurrence.

Eva Helsted: Bønder, Bøg & Bølgebrus – kan du finde det? Illustreret af Martine Norring. Turbine, 2010. – 52 sider

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (Bliv den første til at stemme)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.