Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Emma Hamberg: Linas aftenbog 2 – to fyre og ét hjerte

Emner: , , , , , , , • Se alle anmeldelser af: Emma HambergUdskriv anmeldelsen • 13. oktober, 2007

Emma Hamberg: Linas aftenbog 2 - to fyre og ét hjerteVelskrevet og nutid ungdomsroman om kærlighed, sex og kaotisk teenageliv.

Lina har afsluttet 9.klasse og skal starte på et naturgymnasium langt væk fra mor og far, vennerne og ikke mindst langt væk fra kæresten Ivar.

Ivar er 2 år yngre end Lina og hun har måtte lægge øre til meget fra vennerne, for at vælge den naturelskende, cellospillende, mærkelige Ivar. Men Lina er ligeglad – hun elsker Ivar og det gør ondt i hele kroppen, da hun må rejse fra Ivar.

På naturgymnasiet møder Lina mange unge, som er meget forskellige fra hende selv. Lina har altid levet i et trygt familieliv, og hun har altd været en almindelig og pæn pige. På naturskolen bliver hun venner med den lidt vilde Zinat, som kommer fra et socialt belastet hjem. Hun har heller ikke været længe på skolen, inden hun lægger mærke til klassekammeraten Kevin, som er kommet på skolen for at slippe væk fra en tilværelse med tyverier, stoffer og slåskampe. Kevin er en rod men samtidig spændende og sexet.

Historien er velkendt. Linas hjerte er splittet. Hun elsker den trofaste Ivar, men bliver hurtigt tiltrukket af sexede Kevin. Og da Kevin, blandt alle de mange piger, der sværmer om ham, viser interesse for Lina, bliver valget endnu mere vanskeligt.

For mens forholdet til Ivar er trygt og godt er forholdet til Kevin spændende og lidenskabeligt. At vælge Ivar betyder stabilitet og sikkerhed ( og kedsomhed?) mens Kevin betyder sårede følelser, skænderier og usikkerhed.

Vælger Lina det sikre, tager hun springet ud i det ukendte eller vælger hun måske noget helt tredje…tja læs selv.

Linas Aftenbog 2 – to fyre og ét hjerte er ligesom forgængeren Linas dagbog  skrevet i dagbogsform. I nogle tilfælde gør det historien overfladisk, men her fungerer den lette og fragmenterede stil fint. Lina er en typisk ung kvinde, de situationerne hun havner i er realistisk beskrevet og hendes følelser og tanker om sex og kærlighed er ægte og naturlige. Emma Hamberg har fanget forvirringen og de splittede følelser i en troværdig og nutidig ungdomsroman.

Emma Hamberg er strøget til tops på min hitliste og jeg håber, hun havner på bogreolen på rigtig mange teenageværelser.

Emma Hamberg: Linas aftenbog 2 – to fyre og ét hjerte. Oversat af Birgitte Brix. Sesam, 2007
Forside: Thomas Szøke

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (4 stemmer)
Loading...

15 kommentarer »

 1. Åh, hvor jeg elsker Linas Aftenbog 1 og 2. Er lige blevet færdig med bog nr. 2. Og jeg håber så inderligt, at hun er igang med en 3’er.

  Hedvig

 2. Har læst både 1’eren & 2’eren, og jeg må indrømme at jeg slet ikke kunna slippe bøgerne da jeg var igang. Kan absolut anbefales!

 3. jeg har læst begge bøger, både 1 & 2.
  Og jeg må indrømme at jeg læste bøgerne på 2 dage, både og dagen og natten , for da jeg først var begyndt kunne jeg ikke stoppe.

  Har lige set filmen, den er okay (: og der er mange gode gengivelser fra bogen (:

  håber der kommer en bog nr. 3 og en film til 2’eren (:

 4. jeg har også læst begge bøger. de er begge mine ynglings bøger, og de er super dejlige at læse hvis man er på ferie 😉 Jeg håber snart der kommer en 3.

 5. jeg har læst den første bog i serien, og ser meget frem til at læse to’eren der jeg virkelig nød at læse den første .
  mvh. Lise 15 år

 6. Det er bare en hel fantastisk bog!’
  når jeg er kommet igang kan jeg slet ikke stoppe!
  jeg kan næsten sluge bogen på 2 dage.
  Det er utrolig godt skrevet!’
  meget ros til Emma Hamburg 😀

 7. Jeg har læst 1éren & 2éren, og synes de var rigtig gode! Jeg synes 2éren var bedre, og det var lige før jeg ikke kunne stoppe med at læse den. De bøger skuffede mig virkelig ikke. Jeg tror det er en af de tidspunkter jeg har læst mest, for plejer ikke at læse så meget. Men de bøger, gav min læslyst tilbage! Jeg håber meget på der kommer en 3ér, og hvis der er nogen der ved om der gør er i så ikk søde at skrive det? Og hvad hedder den film der er lavet baseret på bogen og hvem er produceren? Jeg kunne godt tænke mig at se filmen baseret på bogen. Jeg anbefaler bogen! Den er letlæselig & spændende. Stor ros til Emma Hamberg.
  p.s. Håber du laver en 3ér. Ros herfra.

 8. Hej Charlotte,
  Jeg har desværre ikke hørt noget om en 3’er.
  Filmen om Lina er også rigtig god. Den hedder Linas Aftenbog.
  Hilsen Louise

 9. Okay, men tak fordi du svarede mig, Louise. Ja den er nemlig super god.

 10. Hey, nogen ?
  Er filmen bedre end bogen eller omvendt? Hvad synes i er bedst?
  Ved i hvornår filmen blev lavet? Og om der kommer en Linas aftenbog 3?
  Tak på forhånd. Peace.

 11. Hej C,
  Filmen er fra 2007. Jeg synes filmen er god, men jeg kan bedst lide bøgerne. Der er flere detaljer og man hører mere om Linas følelser. Det kan jeg godt lide.
  Jeg ville også gerne læse mere om Lina, men jeg har desværre ikke hørt noget om en 3’er.
  Kh Louise

 12. Jeg har læst begge bøger og elsker at bøgerne er skrevet i dagbogsform!! det er den fedeste form for læsning.. Jeg havde egentlig tænkt at bøgerne skulle være brugt til når jeg kedede mig og måske ikke kunne finde på andet, men som i andre har beskrevet kan disse bøger ikke lige lægges fra sig hvis man først er gået igang! Jeg synes også at en 3’er meget gerne måtte komme 🙂

 13. Jeg har kun læst 2’eren, men synes den er über fed : ) den kan anbefales.

 14. Please, kom med en 3’er ! og gerne en 4 også.
  har lige rundet de sidste sider i 2’eren, og det er da ret træls at man ikke får at vide om kevin kommer ind igen året efter !!
  rigtig god bog,
  vil gerne se filmen, men er den god?
  har set fucking åmal, det er vist den samme som har lavet den. Kan det anbefales at se filmen, eller er den helt anderles i forhold til bogen?

  Emma, kom igang med en 3 !! 🙂

 15. har kun læst nummer 2 bog og set filmen til 1teren, elsker den, blev helt forelsket igen!! er der nogen der ved om der kommer en 3er??????