- Fortællingen.dk - http://fortaellingen.dk -

Eden Maguire: Beautiful Dead – Jonas

Beautiful deadDe Smukke Engle er hverken levende eller døde, de venter på noget og kan ikke finde ro…

Byen Ellerton er ramt af sorg. Fire unge mennesker er på mystisk vis døde inden for blot et år! Først Jonas, Arizona, Summer og nu Phoenix. Smukke Phoenix med de gråblå øjne og det halvlange sorte hår, der har efterladt Darina fortvivlet, knust, gået i stykker…

”Elskede du Phoenix?” spurgte hun stille. ”Helt vildt. Du drømmer ikke om det. Han så ind i mit hjerte, jeg så ind i hans. Vores parader var nede, lige fra første kys. Vi var fuldkommen åbne.”

Darina er fortabt i sin sorg. Hun længes vanvittigt efter Phoenix, og da hun pludselig begynder at se ham over alt og høre lyden af baskende vinger i sit hoved, tror hun først, at hun er ved at blive sindssyg. Hvad er det, der sker? Phoenix påstår, at han – ligesom Jonas, Arizona og Summer – er en af De Smukke Engle, en af de hvileløse sjæle fanget i limbo, der er vendt tilbage til jorden for at finde ud af sandheden omkring deres død.

Med udsigt til at få lov til at tilbringe tid sammen med sin elskede Phoenix indvilliger Darina i at hjælpe med at opklare de mystiske omstændigheder ved deres utidige afgange. Hun må starte med Jonas, der har været en af De Smukke Engle længst, og tiden er derfor ved at løbe fra ham. Sølle 10 dage er han fra at være fanget i limbo for altid. Jonas kørte galt på sin motorcykel, og kæresten Zoey sidder nu lammet i en kørestol med hukommelsestab. Ingen ved derfor, hvad der skete. Kan Darina nå at få bragt tingene omkring hans død i orden og sat ham fri i tide?

Beautiful Dead skildrer i lighed med Twilight en paranormal romance. Darina er håbløst forelsket i en levende død, og der er samme dyrkelse af en umulig og altopslugende overjordisk kærlighed. Men når det gælder intensiteten af denne højtravende teenagekærlighed, så når Beautifuld Dead ikke samme højder som Twilight. Jeg blev ikke helt grebet af Darinas sorg og følelser for Phoenix. Nok er hun modig og handlekraftig, men deres forhold virker en anelse forhastet og overdrevet. Måske lider det under det faktum, at man først stifter bekendtskab med Phoenix efter hans død? I hvert fald håber jeg, at karaktererne udvikles og kærlighedsforholdet kommer ud over det lidt stereotype og hyperromantiske stadie i de næste bind.

Når det ikke var forbindelsen mellem Darina og Phoenix, der drev mig til at læse videre, så var det i stedet konceptet omkring De Smukke Engle, der fungerede for mig. Blændende smukke, overjordiske og magtfulde skabninger, der har evnen til at gøre sig usynlige og slette folks hukommelser. Alle bærer de et dødsmærke: en tatovering af englevinger på det sted, hvor de blev dødeligt såret – et fint og originalt træk, synes jeg – og alle har de en deadline for deres tilbagevenden, for retfærdigheden skal ske fyldest inden for et år, ellers er konsekvensen fatal.

Desværre mister historien noget af sin nerve i slutningen, men det ændrer nu ikke ved det faktum, at jeg er efterladt nysgerrig og spændt på at høre Arizona, Summer og Phoenix folde deres historier og de mystiske omstændigheder omkring deres død ud i de kommende bind. Næste bind er Arizonas.

Bogtrailer:

Eden Maguire: Beautiful Dead – Jonas. Oversat af Erik Barfoed. Politikens Forlag, 2009. – 272 sider