Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

E. D. Baker: Frøprinsessen

Emner: , , , , , • Se alle anmeldelser af: E. D. BakerUdskriv anmeldelsen • 15. februar, 2006

E. D. Baker: FrøprinsessenSkørt og vittigt eventyr i bedste disneystil om prinsessen, der kysser en frø…og selv bliver en!

Prinsesse Esmeralda (kaldet Emma) skal giftes med prins Jorge, der har en fetich for damesko. Heldigvis udsættes brylluppet, for Emma møder en frø ved navn Eadric, der påstår, at den er en fortryllet prins. Emma kysser frøen og bliver mod al forventning selv forvandlet til en. Noget er tydeligvis helt galt, og da den værste forskrækkelse har lagt sig, og Emma har lært forskellige frø-færdigheder, begiver hun sig sammen med Eadric ud på en ret farefuld rejse i frøperspektiv for at finde den heks, der i sin tid forvandlede Eadric.
Imidlertid mislykkes missionen, og de to fortryllede frøer fanges af den ækle og fuldstændigt talentløse heks Vannabe. Mødet med Vannabe er ved at udvikle sig skæbnesvangert for de to frøer, men heldigvis lykkes det dem at forene kræfter med andre talende væsner, som også tilbageholdes hos Vannabe.

Efter flugten fra Vannabe forsøger Emma og Eadric at nå hjem til Emmas moster, Grassina, som også er heks og tilsyneladende en kompetent en af slagsen. Men moster Grassinas kræfter alene kan ikke bryde fortryllelsen…

Frøprinsessen er en underholdende bog, der blander elementer fra folkeeventyret med moderne humor. Resultatet er mere Disney end eventyr. Historien er lyserød, og det samme er både omslag og målgruppe. Eventyrets tematik er venskab, men også romantikken er svagt tilstede, men er fjollet og uskyldig.

Personligt synes jeg, at det er forfriskende i disse fantasy-tider at læse en historie, der helt tydeligt bygger videre på den klassiske eventyrtradition. En masse komponenter er lånte og genkendelige, men det serveres elegant og med et glimt i øjet. Frøperspektivet er morsomt og giver handlingen et pift af spænding og dramatik, uden at det kan holde nogen vågen om natten.

Frøprinsessen er perfekt til oplæsning for små prinsesser fra 6 år eller selvlæsning fra 10 år.

E. D. Baker: Frøprinsessen. Oversat af Vibeke Sandberg. Gyldendal, 2005. Forside: Sabine Brandt. Originaltitel: The Frog Princess

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (4 stemmer)
Loading...

Én kommentar »

  1. […] andre af Disneys store film) faktisk bygger på et forlæg – i dette tilfælde er det bogen Frøprinsessen af E. D. […]