Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Dorte Roholte: Mørk fest

Emner: , , , • Se alle anmeldelser af: Dorte Roholte, redigeresUdskriv anmeldelsen • 16. juli, 2005

Dorte Roholte: Mørk festFire teenagedrenge hygger sig sammen med lidt at drikke og gyserfilm i dvd´en. Foranlediget heraf beslutter de at holde en fest og overnatte på et ubeboet, forfaldent slot ude i en skov

Simon og hans to venner David og Jimmy går i 10. klasse. Det er fredag aften, og de har set gyserfilm og fået lidt at drikke, øl og ”shots” står den på. Pludselig sætter radioen i gang af sig selv, og det hele er lidt uhyggeligt. Snakken går om overnaturlige fænomener m.m. herunder det nærliggende forfaldne og ubeboede slot, Fruerholm, hvor det efter sigende spøger. For 7 år siden døde en ung fyr, Lars, derude i forbindelse med en fest. Lars var efter sigende godt fuld og faldt ned af en trappe.

Fredagen efter planlægger drengene at holde en lille fest på Fruerholm. Simon kommer før de andre og går selv ind i slotsbygningen, hvor han møder en lidt underlig fyr. Fyren snakker om, at det er dumt at drikke sig kanonfuld, og at det ikke var Michelles skyld – og så kender han ikke en mobiltelefon! Simon synes, det er ret uhyggeligt og skynder sig ud. Her møder han vennerne, der ikke kan forstå, hvordan han er kommet ind. De er parat til at begynde festen, men Simon skal bare hjem.

Hvad skete der egentlig dengang for 7 år siden? Det føler Simon sig efterhånden lidt for involveret i. I samme periode møder Simon Julie og bliver vildt forelsket. Julie er ved at lave projekt om overtro og tager i den forbindelse ud på Fruerholm for at overnatte. Da Simon hører det, bliver han bekymret og skynder sig derud, og så tager handlingen fart …gys … men det ender heldigvis ikke så galt.

”Mørk fest” giver et godt billede af drenge i 15 -16 års alderen og hvad der optager dem: venner og knallerter, fester og ”de våde varer” og så selvfølgelig den første svimlende forelskelse. Der er både gys og spænding uden at det går ud over nattesøvnen, og der er stof til eftertanke omkring overdreven indtagelse af alkohol.
Slutningen er efter min mening næsten for pædagogisk til en gyser, men alt i alt er det en velskreven roman. God forside og tydelig typografi. Den er forholdsvis let læselig og kan læses fra ca. 11-12 år.

Dorte Roholte: Mørk fest. Sesam, 2005
Forside: ?

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (6 stemmer)
Loading...

3 kommentarer »

  1. Dorte, du er simpelthen en superræn forfatter, jeg elsker den her bog, mørkt fest du har skrevet.
    Jeg beder/bønfalder dig for at du skal lave en 2’er! har aldrig læst en bog der er bedre. SUPER SPÆNENDE. 🙂

  2. det hedder Fruerdal og ikke Fruerholm

  3. det hedder Fruerdal og ikke Fruerholm.