Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Derek Landy: Leg med ild

Emner: , , , • Se alle anmeldelser af: Derek LandyUdskriv anmeldelsen • 11. maj, 2008

Derek Landy: Leg med ildStephanie er tilbage – nu som Valkyrie Tvist, makker med skeletdetektiven Gravflab Flink.

Leg med ild er fortsættelsen til Gravflab Flink, der introducerede læserne for pigen Stephanie og ikke mindst privatdetektiven Gravflab Flink, der er et levende skelet. Den præsenterede også Stephanie for den magiske verden, der eksisterer side om side med vores egen – og det var kun med nød og næppe, at hun overlevede.

Nu har hun taget navnet Valkyrie Tvist og arbejder på at blive fuldbyrdet kriger i den kamp, der foregår mellem det gode og det onde. Den krig, der ulmede i baggrunden i første bind, er nu brudt ud i lys lue. Onde kræfter samles i horisonten, og de gamle guders tilbedere lægger planer, hvis slutmål ikke er positivt for os almindelige mennesker.

Leg med ild er en toer, og det sætter sine tydelige spor i historien. Der er tydeligvis skruet op for tempoet – i første bind kæmpede Valkyrie med at balancere sit almindelige liv med den nye verden, hun er trådt ind i. Denne gang kigger hun sig ikke så meget tilbage – hun er trådt ind i rollen som den, der bliver nødt til at rede verden, når nu ikke andre vil, og så går der ellers derudad med sværd, magi og så videre. Det betyder, at der er dømt god, rapkæftet underholdning til alle, der kan lide fantasy, horror, detektivhistorier eller bare historier med gang i den.

På den anden side betyder det, at der er tale om en toer, også, at der tydeligvis lægges op til næste bind i serien (som så i parentes bemærket ser ud til at blive noget af et brag). Vi har skurke og skumle planer, men man kan desværre også mærke, at forfatteren trækker i trådene for at bringe alle sine brikker i position til næste bog. Det gør, at historien i mine øjne ikke når helt op på siden af sin forløber – til gengæld hæver den forventningerne til fortsættelsen, for der er flere tråde, som ikke udnyttes fuldt her, tydeligvis fordi forfatteren har større ting i bagtankerne.

Gravflab Flink er et forfriskende bekendtskab – Derek Landy blander genrer på den gode måde: ved at tilsætte det bedste fra alle verdener. Men læs lige etteren først, det kan anbefales.

Derek Landy: Leg med ild (Gravflab Flink ; 2). Oversat af Mette Skot Perschke efter Skulduggery Pleasant Playing with Fire. Borgen, 2008. Forside: Tom Percival.

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (1 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.