Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Dennis Jürgensen: Bøvl med bandagerne

Emner: , , , , , , • Se alle anmeldelser af: Dennis JürgensenUdskriv anmeldelsen • 16. oktober, 2005

Dennis Jürgensen: Bøvl med bandagerneMonstrenes slot synker i voldgraven, og oven i det er Mummy ved at dø, fordi hans bandager er faldet af. Turen går til Ægypten hvor vennerne kæmper med sultne krokodiller og farer vild i en pyramide.

Da monstrenes slot synker i voldgraven, og Mummy er ved at dø, ser tingene sort ud for vore monstervenner. Heldigvis finder Freddy på råd, og snart er de på vej til Ægypten. Her lykkes det dem at fare vild i Sahara, hvor beduinerne til alt held er utroligt hjælpsomme.
Kampen for at krydse Nilen uden at blive ædt af krokodiller er et kapitel for sig, og den forvirrende tur gennem pyramiden først for at finde bandager til Mummy og siden for et finde ud er en fabelagtigt barok oplevelse.
Hvor monstrene nu skal bo, vil jeg lade være en hemmelighed, så læs bogen.

Vi er nu nået til den 5 og sidste bog i rækken om Freddy og monstrene. Jeg kan ikke forstå, hvordan Jürgensen gør det, men ikke alene holdes tempoet fra de andre bøger, den trækker også linierne fra de andre bøger op. Det bliver historien kun bedre af. Nu, hvor vi kender personernes egenskaber, får de rigtig lov at folde sig ud. Som sædvanlig står Eddy og Draculas skænderier for en stor del af de kvikke bemærkninger, bogen gennemsyres af. De lader bestemt ikke stand-up komikerne noget tilbage. Alt i alt en anbefalelsesværdig bog til en kedelig regnvejrsdag.

Dennis Jürgensen: Bøvl med bandagerne (Freddy & monstrene: 5). Tellerup, 1988. Forside: Peder Bundgaard

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (5 stemmer)
Loading...

3 kommentarer »

  1. tak for hjælpen 😀

  2. Selv tak, jeg håber, du nød bogen lige så meget som mig 🙂

  3. Det er en super sjov bog;-)