Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Debi Gliori: Ren og dræbende magi

Emner: , , , • Se alle anmeldelser af: Debi GlioriUdskriv anmeldelsen • 10. maj, 2005

Debi Gliori: Ren og dræbende magiEn magisk fortælling om en ikke helt almindelig familie

I det skotske højland bor familien Stregana-Borgia på familiegodset Stregaschloss. Foruden mor, far og børnene Titus, Pandora og baby Damp, består familien af en magisk barnepige, en butler i kilt og drager og diverse farlige dyr i kælderen.
Stregna-Borgia er nemlig ikke en helt almindelig familie. De tror på magi, har en frossen tip-tip-tip-tip-tip-tip-oldemor i fryseren og en talende edderkop med læbestift på loftet.

Da faderen forlader familien, befinder de sig alle i en forfærdelig situation og da baby Damp forsvinder bliver alting meget værre. Det viser sig nemlig, at den computerinteresserede Titus ved et uheld er kommet til at sende sin lillesøster ud i cyperspace. Sammen med Pandora prøver han at få hende tilbage og undervejs i deres søgen, får de kontakt med deres far. Han er blevet kidnappet af den langnæsede halvonkel Don Lucifer di Maltractare, som vil overtage Stregaschloss, og derfor har sendt sine bøller af sted for at udrydde resten af familien.

Ren og dræbende magi er en underholde bog med mange sjove magiske påfund, hvis humor leder tankerne hen på Dennis Jürgensens bøger. Sprogligt er det lidt af en udfordring. Navne som Signora Baci Strega-Borgia kan godt give knuder på tungen, men klarer man det, har man en meget underholdende roman fyldt med sære hændelser.

Debi Gliori: Ren og dræbende magi. Oversat af Vibeke Sandberg. Gyldendal, 2002
Forside: Per Jørgensen 

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (4 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.