Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

David Meinke: Rod

Emner: , , , , , , , • Se alle anmeldelser af: David MeinkeUdskriv anmeldelsen • 25. januar, 2010

Roden Nick laver mere rod

Det er to år siden, Jonathan forsvandt. Livet styrter videre for resten af venneflokken, og med dette 5. og næstsidste bind i krimiserien GENSTART er vi tilbage med Nick som hovedperson.
2. g interesserer ikke Nick så meget, i stedet giver han den gas i byen, og da han en aften møder sin tidligere kidnapper Tjavse, bliver han inspireret til nye interesser som f.eks. at sælge tjald.
Nick tjener en del på at være kriminel og pushertilværelsen byder både på eksotiske saunabade med rockere og at passe en nuttet lille unge der hedder Ginger.
Bedstevennen Mateus aner ikke præcis, hvad Nick roder rundt i, da han selv er optaget af at lege rødvinsdrikkende flettefingre voksen sammen med sin lidt kedelige kæreste.
Nick succes som pusher stopper på Skanderborgfestivalen, hvor han bliver berøvet sit lager af hash. Når det går galt i den branche, går det virkelig galt!

Titlen er rammende. Alt er helt præcist et stort rod, men samtidigt er dette bind et af serien stærkeste og mest spændende afsnit. Handlingen er levende og intens, og man hverken når eller gider spekulerer over det sandsynlige i Nicks pludselige actionpakkede liv. Mens lavinen ruller, forsætter hverdagslivet i baggrunden og bidrager med flere tematikker som f.eks. kærestevold og familieliv.

GENSTARTS dynamik som serie findes i høj grad i de skiftende synsvinkler, som giver saft og liv til personerne.

Mysteriet om Jonathan hører man ikke meget til udover et par halvforkølede facebook beskeder fra Ikaros. Historien om Jonathans forsvinden, som kickstartede serien, er således helt trådt i baggrunden, og de enkelte afsnit spræller i høj grad for sig selv. Jeg er meget spændt på sidste bind i serien Sporene ender, som må blive en eksplosion af forklaringer og tråde, der skal samles.

David Meinke: Rod (GENSTART; 5) Høst & søn, 2010- – 152 sider

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (7 stemmer)
Loading...

Én kommentar »

  1. super serie. God i undervisningen i de store klasser.