Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

David Meinke: Aberne

Emner: , , , , , , , • Se alle anmeldelser af: David MeinkeUdskriv anmeldelsen • 10. september, 2009

Meinke: AberneGåden om Jonathan fortsætter…

Det er nu et halvt år siden, at Jonathan forsvandt. Vennerne Nick og Mateus og Jonathans kæreste Liv har ledt efter ham – helt op til Aalborg og tilbage igen. Mystikken er ikke blevet mindre, men da Nick løber på nogle dedikerede dyreaktivister, finder han måske også noget, der peger i retning af forklaringen på Jonathans forsvinden.

Ved siden af tager Nick også tørnen med familien, den hormonelt hysteriske storesøster og den fraværende far – og så er de blevet invaderet af morens halvidiotiske kæreste. Gymnasiet har Nick forsømt, damerne står i kø for at få noget Nick-charme, og fremtiden vinker forude med en ny kernefamilietilværelse i Tølløse og 1. g, der skal tages om.

Mens Nick tumler rundt og ikke har styr på noget som helst, sniger naturetik og dyrepolitik sig ind på livet af ham, og snart er han pænt meget involveret i dyrenes velfærd, og måske er han kommet tættere på Jonathan? I kulissen står Liv, som alle, helt stereotypt, forelsker sig i, og Mateus som forsøger at holde Nicks tempo, både med damerne og det politiske engagement. Men Aberne, som dyreaktivisterne, kalder sig, er lidt mere end bare glade vegetarer – de er klar til at gå hele vejen, med boltsaks og elefanthuer, for at få deres budskab ud. Selvfølgelig kører det helt af sporet for Nick.

Aberne er en fortsættelse af Gennem nattens gader. I dette bind er synsvinklen på Nick, hvilket giver ham oprejsning fra første bind i serien Genstart, hvor han set udefra virkede som en egoistisk casanova, der strengt taget ikke var den hurtigste knallert på havnen.

Miljø og dyrevelfærd er en væsentlig del af historiens tematik, hvilket er spændende og aktuelt.

Det er tydeligt, at forfatterne til Genstart-serien kun har tænkt sig at smide beskedne spor ud til læseren vedrørende gåden om Jonathans forsvinden og hans liv der op til. Det er fair nok, og jeg håber, at de kan holde både tempo, spænding og den filmiske stil igennem de næste fire bind.

Genstart er et forfriskende pust ind i den danske ungdomsseriegenre. Styrken er klart balancen mellem teenageliv, eksistentialisme, kyssen i krogene og aktuel politik.

David Meinke: Aberne (Genstart; 2) Høst & søn, 2009. – 149 sider
Omslagsdesign: Spild af tid.
Pris: 99 kr

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (7 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.