Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

David Benedictus: Peter Plys på nye eventyr : i hvilke Jakob vender tilbage til Hundredmeterskoven

Emner: , , , , , • Se alle anmeldelser af: David BenedictusUdskriv anmeldelsen • 1. oktober, 2010

Nye, bamsevarme historier om Peter Plys.

Det er over 80 år, der sidst blev fortalt historier om Peter Plys, Grisling og de andre venner fra Hundredmeterskoven. Men det betyder ingenting, for når det gælder venskaber og gode historier spiller tid jo ingen rolle.

Plys kigger mig over skulderen og siger: “Firs er bestemt et godt tal, men det kunne lige så godt være firs uger eller dage eller minutter som år.” og jeg siger: “Lad os sige, at det er firs sekunder, og så er det, som om der slet ingen tid er gået.”

Der løber et rygte gennem Hundredmeterskoven. Grisling spørger Plys og sammen tager de hen for at spørge den kloge Ugle. Den er god nok, rygtet taler sandt: Jakob er vendt tilbage!
I lang tid har de savnet Jakob og følt sig glemt af drengen, som er blevet større og har fået nye interesser. Heldigvis bliver Jakob aldrig for stor til at vende tilbage, og med en lang sommer i udsigt er der igen tid til de gamle venner.

Jakob har haft travlt i skolen og naturligvis bliver der også dannet en skole i Hundredmeterskoven med stavekonkurrence, undervisning, cricket og ..nå ja, en form for disciplin. Men allermest bliver der hygget, leget og spist lidt honning mens der hele tiden tages hånd om det allervigtigste: venskaberne.

Hundredmeterskoven får en ny beboer, Odderen Lottie, og det er skønt, for det minder os om, at vi har at gøre med en ny bog om Peter Plys – nye historier og en ny forfatter.

For Peter Pys på nye eventyr er, som titlen antyder, en videreførelse af de oprindelige historier om den gode gamle elskelige bjørn. Fortsættelsen er godkendt af A.A. Milnes efterkommere og både historier og illustrationer rammer da også tonen og stemningen fra de originale historier ganske godt.
Vil man lære Peter Plys og hans venner rigtigt at kende, skal man selvfølgelig læse A.A. Milnes oprindelige historier først. Men man kan sagtens læse videre her og stadig få den hyggelige, trygge honningbamsefornemmelse i kroppen.

Jeg har læst historierne højt, selvom jeg var den eneste, der hørte ordene. Af en eller anden grund bliver historierne bare lidt bedre, når de bliver læst højt og der er stadig noget for både børn og voksne i Peter Plys universet.

David Benedictus: Peter Plys på nye eventyr : i hvilke Jakob vender tilbage til Hundredmeterskoven; illustrator: Mark Burgess ; oversættere: Kina Bodenhoff, Marianne Iben Hansen,Gyldendal, 2009.- 201 sider

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (Bliv den første til at stemme)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.