Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Daniel Zimakoff: Grim weekend

Emner: , , , , , • Se alle anmeldelser af: Daniel ZimakoffUdskriv anmeldelsen • 11. oktober, 2009

Grim weekendGrim, ulækker, skræmmende og spændende.

Alle ord som kan beskrive Daniel Zimakoffs bog Grim weekend.

Gustav og Abels forældre er taget i sommerhus. Igen. Og brødrene har hele weekend for dem selv. Ikke tosset når man er teenager og vil have gang i den. Abel skal have besøg af sin nye kæreste Kaya. Han er lidt nervøs. Måske i aften er aftenen, hvor han mister sin mødom.

Gustav skal hænge ud med vennen Kapers. Godt nok er Kapers lidt af en stener, men han er fin nok. Og man keder sig aldrig i hans selskab.

Men weekenden bliver slet ikke som nogen af dem håber eller forventer. Abel kan ikke få den op og stå. Gustav og Kapers møder et par tøser, der siger de er 16. Pigen der kalder sig Smiley er den sødeste. Men Gustav tænker på Kaya. Kapers tænker kun på dope og sex. Kaya syntes ikke, hun er god nok til Abel og tænker også lidt på Gustav. Så bliver lillesøsteren væk… Kort sagt det bliver en meget grim weekend.

Jeg fik kort øjenkontakt med Kaya via sidespejlet. Skrækken i hendes øjne var blandet med vrede. Forståeligt nok. Kapers og Lea alene i et skur hele natten. Kapers var ligeglad med pigernes alder. Jeg huskede hvad han havde sagt ved legehuset. Næste gang bytter vi og røvpuler dem. Havde han gjort det, og havde Lea strittet imod, eller havde hun været totalt skæv og ligeglad?

For pokker en spændende bog. Jeg var lige ved at glemme at se første afsnit af “Forbrydelsen”, så opslugt var jeg. Det er en rå historie om en flok teenagere, der alle søger efter noget. Måske forældrene der er mere eller mindre fraværende. En historie om venskab, kærlighed og søskende.

Daniel Zimakoff har skruet en god bog sammen, som skal læses. En bog for både piger og drenge.

Daniel Zimakoff har skrevet flere bøger. Blandt andet: Desertørerne, Pokerdrengene, Langt ude, Ferietyveriet og Strømsvigt.
Se mere på forfatterens hjemmeside

Daniel Zimakoff: Grim weekend. Gyldendal, 2009.- 144 sider, 229,95 kroner

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (11 stemmer)
Loading...

Én kommentar »

  1. Hej. hvad er budskabet i denne bog??