Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Daniel Zimakoff: Djævlebakken

Emner: , , , • Se alle anmeldelser af: Daniel Zimakoff, Peter M. JensenUdskriv anmeldelsen • 21. januar, 2008

Daniel Zimakoff: DjævlebakkenEspen vil gerne vise vennerne, at han tør køre på Djævlebakken. Men det er umuligt med hans gamle cykel. Men hvad nu, hvis han får en ny til sin fødselsdag?

Snart komme dagen, men ikke alt går, som Espen forestiller sig, og nu må han samle alt sit mod, for han må og skal vinde over djævlebakken.

Djævlebakken er en morsom og rørende bog om livets genvordigheder set fra en ni-årigs perspektiv. Som voksen læser tages man tilbage til en tid, hvor en bakke kunne være djævelsk, og hvor udfordringer på en gang er både simple og ganske uoverskuelige.

Jeg tror, vi alle har haft en djævlebakke i vores barndom. For mig var djævlebakken og rulleskøjter tæt sammenvævede, og jeg husker endnu følelsen af både frihed og rædsel, da jeg susede ned mod cykelstien. Den følelse har Zimakoff på smukkeste vis fanget, og han bliver fabelagtigt bakket op af Peter M. Jensens tegninger. Min absolutte yndlingstegning er kraniet med cykelhjelm. Fantastisk!

En god bog til de mindre drenge. Teksten et flydende, og både afsnit og kapitler er tilpas korte. Desuden giver de mange tegninger en god støtte til læsningen. De illustrerer nemlig både handling og stemning. Her kan de fleste være med og få en god oplevelse, for Zimakoff kombinere en rigtigt fin fortælling med et læseteknisk lavt niveau.

Daniel Zimakoff: Djævlebakken. Illustreret af Peter M. Jensen. Carlsen, 2007.
Forside: Peter M. Jensen

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (Bliv den første til at stemme)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.