Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Daniel Zimakoff, Alberte Winding, Glenn Ringtved & Anne-Marie Donslund: Er I der?

Emner: , , , , , , , • Se alle anmeldelser af: Alberte Winding, Anne-Marie Donslund, Glenn RingtvedUdskriv anmeldelsen • 8. september, 2010

Danmarks første ungdomsbog skrevet på Facebook

Er I der? udkom sidste efterår på Facebook, hvor man hver uge kunne følge Mirabella, Valdemar, Tobias og Rebekka.  De har gået på efterskole sammen, og nu hvor de er tilbage i det “civile” liv, savner de hinanden.

I daglige facebook-opdateringer kommunikerer de sammen, og fortæller om alt lige fra forældrenes sexliv til kedelige studiekammerater.

Der er en femte ven i gruppen. Johan. Men hvor er han? Ingen har hørt noget, og de er bekymrede. Især da de finder ud af, at han er lukket inde på psykiatrisk ungdomsafdeling på Odense Sygehus.  Johan har forsøgt at begå selvmord! Har det noget at gøre med det der skete dengang på teltturen?

Efter at have besøgt Johan, er Mirabella overbevist om, at han må reddes. Sammen med vennerne på Facebook, begynder de at lægge en plan for redningsaktionen.

Men den slags tager tid, for der er også lige et liv ved siden af, der skal leves.
Valdemar begynder at kysse på Rebekka. Men så kysser han på Helene?! Og hvad sker der med Tobias og Mirabella?

Hver forfatter har haft sin person, hvilket gør at personerne har hver deres “lyd”, så de er nemme at skelne fra hinanden og på den måde også meget autentiske.

Handlingen udpiller sig i korte facebook-indlæg. Det tog mig nogle sider at vænne mig til formen, men lige pludselig fandt jeg mig selv helt inde i fortællingen, om de fire unge venner, der prøver at finde ud af livet efter efterskolen.

“Jeg synes godt om” denne fortælling, som først blev udgivet på Facebook, men som også fungerer som bog!

Zimakoff, Winding, Ringtved og Donslund har hver i sær skrevet flere bøger for børn og unge. Dette er deres første projekt sammen.

Læs meget mere om Er i der? på bogens Facebookside
Endnu bedre – læs bogen helt gratis her

Daniel Zimakoff, Alberte Winding, Glenn Ringtved & Anne-Marie Donslund: Er I der? Gyldendal, 2010. -288 sider.

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (11 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.