Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Damian Harvey: Snegleben

Emner: , , • Se alle anmeldelser af: Damian HarveyUdskriv anmeldelsen • 27. december, 2006

Damian Harvey: SneglebenDen skæbnesvangre fortælling om Snegl og Frø, der kæmper om æren at være den hurtigste løber.

Hvem kunne vide, at sneglen er den hurtigste løber i hele skoven? Dens hus er i virkeligheden en løbehat, som den bærer på ryggen af frygt for, at Kongens kok skal se de lange stærke løbeben!

Det er sjove og fantastiske hemmeligheder, der afsløres i denne dejlige billedbog om Snegleben. Da Kongens kok opsøger dyrene i skoven for at finde dyret med de stærkeste ben, udfordrer Snegl sin gamle ven Frø til væddeløb. Det skal afgøres én gang for alle, hvem der fortjener æren at besøge Kongen.

Sneglen indleder løbet med et stort forspring, men ved nærmere eftertanke vælger han i al hemmelighed at lade Frø passere, så han vinder løbet. For Snegl er det vigtigste, at bevare sig gode venskab med Frø, og som den rigtige ven han er, kan han sagtens unde Frø den store oplevelse, der er ham i vente. Den lykkelige Frø møder dog aldrig Kongen. Vi ser i stedet Kongen i sin store spisesal, hvor han sidder godt tilbagelænet efter et velfortjent måltid…som bestod af FRØLÅR!

Det er en bog om konkurrence, store følelser og ægte venskab. Historien har både humor og alvor, og afsluttes med en morale, som vi alle kan tage ved lære af.

Der er spræl og fantasi i de sjove illustrationer. Siderne myldrer med sjove skabninger, som følger konkurrenterne på deres vej. Der er mange detaljer at gå på opdagelse i. Flere steder er sider opbygget i tegneseriestil med tankebobler mv., og det giver et rigtig livligt samspil mellem tekst og illustration. Den onde kok har spidse tænder, men er også vældig charmerende med sit vilde hår, sylespidse sko og sine medbragte køkkenredskaber. Illustrator Korky Paul er kendt for sine billedbøger om Heksen Winnie.

Det er den første billedbog af Damian Harvey, som er blevet oversat til dansk. På hans hjemmeside kan jeg se, at der er flere på vej, og jeg håber, at de også snart udkommer på dansk. Bogen er oversat af Glenn Ringtved i et enkelt og mundret sprog.

Bagsideteksten fortæller, at målgruppen er de 2-5 årige. Jeg vil dog nærmere anbefale den til de 3-6 årige. I tekst og illustration ligger der gemt mange spidsfindigheder og detaljer, som de større børn kan få meget samtale ud af, og som de yngste vil overse.

Damian Harvey: Snegleben. Oversat af Glenn Ringtved. Gyldendal, 2006. Forside: Korky Paul. Originaltitel: Snail’s Legs

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (Bliv den første til at stemme)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.