Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Cornelia Funke: Dragerytteren

Emner: , • Se alle anmeldelser af: Cornelia FunkeUdskriv anmeldelsen • 4. april, 2006

Cornelia Funke: DragerytterenLung er en sølvdrage på en vigtig mission. For at sikre sin arts fremtidige eksistens er han taget ud for at finde ”Himmelranden”. Tag med på et fantastisk eventyr!

”Himmelranden” var dragernes hjem for mange, mange år siden. Den ældgamle drage Skiferbælg kan næsten huske, at han har været der, men han kan ikke rigtig beskrive præcis hvor, Himmelranden ligger. Han kan kun fortælle, at det er i verdens højeste bjærgkæde bag en række snedækkede toppe.

Det er ikke nogen særlig præcis rutebeskrivelse, men det er, hvad sølvdragen Lung og bjergtrolden Svovlhat har, da de skal rejse ud for at genfinde Himmelranden. Hårde odds eller ej så er de nødt til at tage af sted, for i dragernes dal, hvor de har boet i mange år, siger rygtet, at menneskene er på vej, og det er ikke længere et sikkert sted at bo.

Det bliver en farlig men spændende tur, hvor de møder mange nye og gamle venner og fjender. Selv en stor og stærk sølvdrage som Lung er ikke usårlig, og han har brug for al den hjælp, han kan få. Svovlhat, den evigt sultne og noget koleriske bjergtrold, er i bund og grund en utrolig god og kærlig ven – og absolut ikke tabt bag af nogen vogn.

Efter Lung og Svovlhat møder det forældreløse menneskebarn Ben, tager historien en spændende drejning. Egentlig tager de ham i første omgang med af medlidenhed, men det viser sig, at han kommer til at spille en helt afgørende rolle for historiens udfald.

Dragerytteren er er rigtig dejlig bog. Spændende, velfortalt og godt opbygget. Karaktererne er, i al deres mangfoldighed, fint beskrevet og nemme at elske eller hade. Det hele er desuden utrolig fantasifuldt. Forfatteren blander ”rigtige” fabeldyr med andre som hun, tilsyneladende, selv har fundet på. Det giver en sjov vekselvirkning. Og ja, selv en rotte kan i den rigtige forfatters hænder have en troværdig og elskelig personlighed. ”Dragerytteren” har en varm og mild tone, og den er oplagt som højtlæsningsbog.

Og jeg VIDSTE, at drager ikke var onde!

Cornelia Funke: Dragerytteren. Oversat af Erik Egholm. Gyldendal, 2006. Forside: Christian Højgaard. Originaltitel: Drachenreiter 

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (5 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.