Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Claus Holm Thomsen: Den største kunst er kærlighed

Emner: , , , , • Se alle anmeldelser af: Claus Holm ThomsenUdskriv anmeldelsen • 28. juni, 2010

Kærlighed er en stor kunst. En kunst, der kan være ret vanskelig at mestre. At være 15 år gammel gør det ikke meget lettere.
Peter, som fortæller denne historie, er netop 15 år. Han bor sammen med sin mor og hendes nye kæreste. Faderen rejste til Nicaragua for 3 år siden. Peter har ikke set eller hørt fra ham i al den tid. Han har følt sig forladt, vred og forkastet – og ensom.

“Det er måske det sværeste af det hele. At hade en jeg elsker, og at elske en jeg hader. Jeg får ikke lov til at være i fred i hverken had eller kærlighed.”

Pludselig dukker faderen op igen, samtidig med at den skønne pige Louise, begynder at vise interesse for Peter. Det viser sig, at det vist ikke var faderen der var den “største skurk” i skilsmisse-historien og kaos flytter ind. Peter er forvirret og skuffet. Han ved ikke hvem han skal være vred på, elske, straffe, lægge på is. Kan man hade dem man elsker og kan man overhovedet stole på nogen?

Det er en rørende og dramatisk historie. Fin, overskuelig og hurtigt læst. Den balancerer fint mellem det lette og det tunge.
Peter har mange fine betragtninger undervejs – også nogen han siden må sande ikke holder. For intet – mindst af alt kærlighed – er så enkelt, som man nogen gange kunne ønske sig.

Claus Holm Thomsen: Den største kunst er kærlighed. Forlaget Torgard, 2010. -126 sider

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (3 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.