Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Clare B. Dunkle: Træskærerens skygge

Emner: , , , , , , • Se alle anmeldelser af: Clare B. DunkleUdskriv anmeldelsen • 18. december, 2007

Brutal og stemningsfuld folklore historie om livsfarlige hemmeligheder og kærlighed.

I det skotske højland bor pigen Maddie og hendes familie. Vi er i Middelalderen, hvor overtro hersker, og bibelens ord tages ret bogstaveligt. Atmosfæren er gotisk og kryber med det samme under huden på læseren. Så er du advaret!

En dag møder Maddie en mystisk ung mand, der er træskærer af profession. Han rejser rundt i landet sammen med en ældre herre, som nærmest synes at vogte over ham. Maddie betages og drages af træskæreren, som virker martret, træt og meget mystisk. Fascinationen er gensidig, men udvikler sig fatalt, da ulykken rammer Maddies landsby. Folk myrdes – eller slagtes – og mens angsten og overtroen griber og rusker folk i byen, opdager Maddie, at træskæreren lever med en frygtelig og dramatisk hemmelighed.

Historien om Træskærerens skygge er dyster og uhyre velfortalt. Clare B. Dunkle skriver ikke bare fantasy – det er snarere, som om hun har moderniseret og forfinet folkeeventyret, blandt andet ved at tilsætte mere dybde. De fantastiske virkemidler er enkle og præsenteres som overtro. Men vi ved bedre. Ligesom i det klassiske folkeeventyr males der med en sort hvid pensel. Nuancerne står vores heltinde for.
Clare B. Dunkle benytter sig også af samme bogstavelige brutalitet, som finder i folkeeventyret – når folk flænses i stykker, er det skam alvorligt ment. Her er ingen magi, der bare tryller folk om til mus.

Træskærerens skygge er en velfortalt og meget stemningsfuld fortælling.
Der er absolut ingen tvivl om, at de trofaste og begejstrede læsere af Clare B. Dunkles romantiske og populære trilogi om Det skjulte rige, vil sluge Træskærerens skygge. Historien inviterer et bredere og mere historisk interesseret publikum indenfor end trilogien, idet den ikke er så omfattende eller så romantisk, men mere skarpt fortalt og grum.

Clare B. Dunkle: Træskærerens skygge. Oversat Birgitte Brix. Sesam, 2007
Forside: Greg Spalenka. Originaltitel: These Ten Bones

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (3 stemmer)
Loading...

Én kommentar »

  1. […] >> anmeldelsen […]