Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Claire Freedman: Marsboere elsker underhylere

Emner: , , , , , • Se alle anmeldelser af: Ben Cort, Claire FreedmanUdskriv anmeldelsen • 11. april, 2010

”Marsmænd har en hemmelig last, som du sikkert ikke kender, de er vilde med underhylere til små og store ender”.

Her kommer en herlig og skrupskør historie fra det ydre rum om marsboernes store kærlighed til underbukser. Du kan altså være ganske rolig, for når rumvæsnerne suser af sted mod jorden, så er det ikke for at erobre planeten, nej i virkeligheden er de bare på underbuksejagt!

Kursen er sat og missionen er klar, når radaren i rumskibet sporer en tørresnor, så skal der rigtig leges og pjattes med forsyninger fra den. Det bliver både til gemmeleg, underbukseræs og trampolinhop i undertøj af alle afskygninger, før marsboerne igen forlader jorden.

”De prøver de grønne med striber på,
de stramme og de mere elastiske.
Men bedstes prikkede mamelukker
er godt nok de mest fantastiske!”

Marsboere elsker underhylere er fortalt på rimede vers, der ikke alle er lige elegante, men historien er både opfindsom og skæg, ja vel nærmest fjollet. Teksten suppleres fint af livlige, sjove og herlige illustrationer i stærke og glade farver, der viser, hvordan marsboerne boltrer sig i underbukser af enhver tænkelig størrelse, form og farve. Jeg er især vild med illustrationen af en stor marsmand, der stolt poserer i bedstes polkaprikkede mamelukker, mens hans venner henrykt og benovet fotograferer ham. Detaljerne er også på plads. På Mars læser de glade marsboer selvfølgelig underhylermagasiner og beundrer underbuksetrofæer med indgraverede vaskeanvisninger.

Claire Freedman har også skrevet Dinosaurer elsker underhylere, som fortæller om, hvordan dinosaurernes forkærlighed for underhylere førte til deres undergang.

Claire Freedman: Marsboere elsker underhylere, illustreret af Ben Cort. Valby: Borgen, 2009. – 28 sider.

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (Bliv den første til at stemme)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.