Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Cilla Naumann: Sprængfarligt hjerte

Emner: , , • Se alle anmeldelser af: Cilla NaumannUdskriv anmeldelsen • 10. januar, 2011

8 fine fortællinger fra en teenagers liv. De skildrer, hvordan der pludselig kan ske hvad som helst midt i en almindelig hverdag – og når man mindst venter det.

Sprængfarligt hjerte indeholder 8 fortællinger om teenageren Tom, som lever et helt almindeligt teenagerliv sammen med sine forældre og storebror. Det er ikke traditionelle spændingshistorier, som titlen måske antyder. Der sker ikke noget overnaturligt, men i hver fortælling sker der et eller andet overraskende og uventet. Et eller andet, der nok kan give hjertebanken: Det første kys, en lillesøster på knap 3 år, der pludselig forsvinder eller det tilsyneladende at blive forfulgt på en øde sti en mørk aften.

Der er fortællingen om klassekammeraten, der altid bliver mobbet og som til sidst bukker under. Han skifter skole og bopæl men spøger længe i Toms bevidsthed.

Et andet tema er de voksne: Der er forældrene, som er trygge men også lidt kedelige, og der er kammeraternes far. Hidtil yndlingseksemplet på en sjov far, men han viser sig pludselig fra en mindre flatterende side. Og hvordan reagerer man lige på det?

Cilla Naumann er svensk journalist og forfatter. Med Sprængfarlig hjerte har hun skrevet en samling vedkommende og velskrevne noveller for de 12 – 16 årige.

Cilla Naumann: Sprængfarligt hjerte.  Høst & søn, 2010. -96 sider

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (9 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.