Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Cilla Naumann: Ham min dumme bror

Emner: , , , , • Se alle anmeldelser af: Cilla NaumannUdskriv anmeldelsen • 12. maj, 2008

Cilla Naumann: Ham min dumme brorHvor surt når ens forgudede storebror pludselig vokser fra en, får andre interesser og ikke gider have sin lillebror med mere.

Det er sommerferie og familien bestående af forældre og 3 børn er i deres sommerhus på landet. Børnene kender de fastboende børn og plejer at lege med dem. Storesøster Kristin er nu så stor, at det mest er kæresten derhjemme hun tænker på. De to drenge, Erik og vores fortæller, som er den yngste, er meget sammen. Erik skal til at gå i 8. kl. og er begyndt at få nye interesser, knallerter blandt andet. Lillebroren – vores fortæller – er ked af det og føler sig udenfor.
På nær en enkelt pige har han ikke meget med kammeraterne i skolen at gøre. Han bliver aggressiv over for dem og især Erik, og han afholder sig heller ikke fra at lade sine frustrationer komme korporligt til udtryk. Han savner det tætte samvær med storebroren – og har svært ved at finde noget at sætte i stedet for.
Skolen klager, og hans søde og forstående forældre forsøger at få ham til at åbne sig, men det lykkes ikke rigtigt. Han har svært at sætte ord på de forandringer, der sker i ham. Han er vred og jaloux og samtidig tænker han meget over tilværelsen.
En gæv farmor og en god underviser på skolen er med til at skubbe drengen i en mere positiv retning. Man må videre i sit liv, noget i den stil når han frem til.Ham min dumme bror er en fin lille historie om hvordan en ca. 11 årig dreng takler de forandringer, der uundgåeligt vil opstå i et hvert barns liv.
Romanen er let at læse og henvender sig til de 9 -12 årige.

 ; på dansk ved Susanne Vebel. – 1. udgave, 1. oplag. – Kbh. : Høst, 2008. – 127 sider. – Pris: kr. 199,00
Originaltitel: Värsta brorsan

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (3 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.