Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Christoffer Boserup Skov: Sebastian og skrivemaskinen

Emner: , , , • Se alle anmeldelser af: Christoffer Boserup SkovUdskriv anmeldelsen • 2. februar, 2010

En rigtig god, lille tænkebog til børn, der undres over stort og småt

Det er ikke altid lige nemt at være Sebastian. Hans forældre bruger næsten al deres tid på deres arbejde og snakker altid om alle mulige kedelige ting, han slet ikke kan forholde sig til. Så er det godt at han har sin gode veninde Vigga og sin sjove tante Ketty. De tre har aldrig problemer med at tale om alle de store og små spørgsmål Sebastian indimellem selv går og tumler med. Men det er først, da han får en flot skrivemaskine i fødselsdagsgave, at der virkelig begynder at komme alvorlige spørgsmål, de må hjælpes ad med at få svar på: Hvad ville de fx spørge Gud om, hvis de mødte ham? Har vi en fri vilje? Hvad er metafysisk institut? Og ikke mindst: Er der en eller anden mystisk person, der holder øje med ham?

Sebastian og skrivemaskinen er først og fremmest en virkelig god, lille bog, der sætter tankerne i gang hos børn i alle aldre, uden at række så højt op at man ikke kan følge med. Der er en god vekslen mellem Sebastians normale problemer og tanker og så de større spørgsmål, det kræver lidt mere at besvare. Det bliver derfor lettere at forholde sig til de store temaer, og på den måde fungerer den godt som en lille introduktion til filosofien.

Et andet plus er den mystik hele historien er forbundet med, uden at det overskygger resten af handlingen. Det, og så bogens længde gør den meget let at læse, men måske mest for nogen, der vil have lidt mere udfordring end almindelige læselet-bøger.

Sebastian er beskrevet på en måde så man let kan sætte sig ind i hans situation og især beskrivelserne af hans fortravlede forældre er ramt lige i øjet, så de voksne måske får lidt røde ører hvis/når de læser bogen op for deres barn.

Det kan derfor kun anbefales at læse Sebastian og skrivemaskinen. Hvad enten du er barn, voksen eller fra metafysisk institut, vil denne bog med sikkerhed give dig en sund panderynken og sætte tankerne i gang på en let og behagelig måde.

Christoffer Boserup Skov: Sebastian og skrivemaskinen. Det Anderske Forlag, 2009. – 170 sider

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (10 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.