Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Christine Skou: Krabaterne i Kongelunden

Emner: , , , , • Se alle anmeldelser af: Christine SkouUdskriv anmeldelsen • 8. december, 2009

krabaterneikongelundenKrabaterne i Kongelunden er hyggelig og introducerer en række klassikere fra Ali Babba til H.C. Andersens Nattergalen, Fyrtøjet og Den grimme ælling, med C.S. Lewis’ magiske garderobeskab som inspiration.

Dejlig bog, der er lidt for lang til en 6-årig, som ellers er den målgruppe, der står på bagsiden! Handlingen kommer først rigtig i gang efter 50 sider – eller det var i hvert fald der, den fangede mig! Men så bliver den også spændende!

Krabaterne er Birger og Sammy. De holder begge sommerferie i kolonihaveforeningen Kongelunden på Amager. Krabaterne er en hemmelig spionklub, hvor drengene sætter sig for at opklare, om den uhyggelige frk. Liljendal fra Månestien er en vaskeægte heks. Da hun kommer på sygehuset, får drengene adgang til hendes hus. I huset findes en magisk kiste, der fører dem til Landet Bagved, og sammen med pigen Eva lander drengene midt i 1001-nats eventyr, og hvad er det med den skat, og findes den virkelig?

Bogen er sjov, og det med, at de lander i eventyr og skal gætte ting for at komme videre, er rigtig godt!
Der er et fint persongalleri i bogen, og følelsen af sommer og kolonihave kommer frem.
Illustrationerne er rigtig gode og stemningsfulde.

Der er sådan lidt Karlas kabale over bogen, dog uden konflikter og problemer. Der er dømt sommerferielæsning med dejlige henvisninger til fantastiske eventyr, som giver én lyst til genlæsning af 1001-nats eventyr.

Forfatteren kendte jeg fra DRs nye runde af Kaj & Andrea, hvor hun har rollen som Carla. På hendes hjemmeside kan man se, hvad hun ellers laver: http://www.christineskou.dk/

Christine Skou: Krabaterne i Kongelunden. Illustrationer: Peter Bay Alexandersen. Politikens børnebøger, 2009, 264 sider.

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (Bliv den første til at stemme)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.