Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Charlotte Blay: Vandtyven: Tolv fortællinger om verdens børn

Emner: , , , , • Se alle anmeldelser af: Charlotte Blay, Tove Krebs LangeUdskriv anmeldelsen • 17. november, 2008

Charlotte Blay fylder 70 år, og det fejres med 12 fortællinger om børn fra hele verden.

Katan bor i Kenya, Anh Lin bor i Vietnam, Jasmina og Ana bor i Kroatien, Pipaluk bor i Grønland og Marco bor i Honduras. Fælles for dem og de 7 andre børn i Blays fortællinger er, at det alle er nogen, som hun har mødt på sine rejser rundt om i verden gennem mange år.

Her er triste historier om børn, som må slæbe vand til familien, og derfor ikke kan gå i skole, om børn, der sniffer lim på gaden og om børn, som krigen skiller fra deres forældre, møder med farlige, vilde dyr etc. Det er voldsomme og gribende historier, som vækker til eftertanke, men alle handler de om børn, der på trods stadig har håb og drømme i behold. Her er også eventyrlige fortællinger om elverdronninger og fjeldånder; fortællinger som handler om menneskets åndelighed og samhørighed med naturen. Efter hver historie fortæller Charlotte Blay om hendes møde med børnene i historien og det land, de lever i. Nogle af børnene har tidligere været med i Charlotte Blays bøger, mens andre optræder for første gang.

Vandtyven en dejlig samling af fine fortællinger, som både egner sig til selvlæsning fra 9-10 år men også i særdeleshed til at læse op – og få læst op af. Bogen har fine, farvestrålende illustrationer af Tove Krebs Lange.

Charlotte Blay: Vandtyven: 12 historier om verdens børn. Illustreret af Tove Krebs Lange. Høst & Søn, 2008. 221 sider. Pris kr. 229,00

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (1 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.