Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Charles Higson: Blodrus

Emner: , , , • Se alle anmeldelser af: Charles HigsonUdskriv anmeldelsen • 24. februar, 2007

Charles Higson: BlodrusYoung Bond 2. James holder sommerferie hos sin fætter på Sardinien som hærges af kriminelle bander. Hvad der skulle være en fredelig ferie udvikler sig i stedet til et bloddryppende mareridt.

Der er dømt spænding fra først til sidst i 2. del om den unge James Bond. James opdager en forbryderbande og må med fare for sit liv bekæmpe den. Det bliver yderst farefuldt og James må sande at end ikke hans familie og venner er i sikkerhed fra bandens grusomme påfund. I “Blodrus” lykkes det også James at gøre sin første (ufrivillige) kvindelige erobring og oven i købet kaste sig ud i et næsten håbløst redningsforsøg af en ung pige. “Blodrus” er som allerede nævnt fyldt med spænding og jeg må beundre James rådsnarhed og evne til ukueligt at rejse sig og kæmpe mod alle odds. Her tegnes konjuktuerne af den mand han vil udvikle sig til. Handlingen er medrivende og fængslende, faktisk kan man ikke helt slippe bogen når man først er begyndt. Så er I advaret. Forfatteren formår oven i købet at vise hvor stor skade storhedsvanvid kombineret med grådighed og grusomhed kan udrette. Det endda helt uden at virke belærende eller påtrængende. Man kan kun spekulere på hvordan bogens skurk ville have udviklet sig, hvis han aldrig var blevet indblandet i 1. verdenskrig. Bogen giver faktisk endnu en god grund til at tænke sig rigtigt god om inden man starter en krig… Selv om serientitlen “Young Bond” lyder tilforladelig er bogen faktisk ret barsk. “Blodrus” lever således op til sit navn og seriens helt er klart mere i familie med den nye films kyniske og barske James Bond end med Roger Moores elegante og lette Bond. Her er det dræb eller bliv dræbt. Jeg kan kun varmt anbefale bogen til elskere af spænding og eventyr. Her er en solid historie, en fantastisk skurk i ægte Bond stil og sidst men bestem ikke mindst en overbevisende og troværdig hovedperson som man ængstelig hepper på. Ærligt talt så bliver det ind imellem lidt for spændende for denne anmelder, som allerede nu glæder sig til at bide negle til næste bind i serien. Rambo go home!!! Bond styrer – også selvom han kun er 14 år og endnu ikke har spionuddannelse eller licence to kill.

Charles Higson: Blodrus, 2. bind om Young Bond. Oversat af Erik Egholm. Gyldendal, 2006. Forside: Penguin UK. Originaltitel: Blood Fever

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (Bliv den første til at stemme)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.