Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Charlaine Harris: Stendød

Emner: , , , , , , • Se alle anmeldelser af: Charlaine HarrisUdskriv anmeldelsen • 10. juli, 2010

Endnu en omgang underholdende romantik og drama

Stendød er femte bog i Charlaine Harris’ yderst underholdende, romantisk vampyrserie True Blood. Det er endnu en omgang god underholdning, men dog med lidt tegn på, at serien kører lidt i selvsving.

Sookies bror er blevet bidt af en varpanter og begynder nu selv at forvandle sig. Han kommer i kontakt med det skjulte varmiljø, og umiddelbart virker det faktisk som en god ting – han drager ud sammen med dem, da månen er fuld, og virker, som om han fuldt og helt accepterer sin nye rolle i livet. Men Sookie burde snart vide, at fred og ro ikke varer ved i hendes liv, og det bliver snart gentaget for hende: nogen begynder at skyde hamskiftere ned – og som om det ikke var nok, at hendes bror på denne måde kommer fare, så tror de andre hamskiftere, at det muligvis er ham, der står bag.

Sookie er en omsværmet kvinde, og en af de mænd, der længst har eftertragtet hende, er barejeren Sam – og han bliver et af ofrene for den mystiske snigskytte. En ny og charmerende bartender må skaffes, mens Sookie forsøger at finde ud af, hvorfor disse drabsforsøg finder sted – samtidig med at hun involveres i hamskifternes interne stridigheder. Og så står der ellers andre problemer og skurke og venter i skyggerne.

Ligesom det tidligere har været tilfældet i serien, har man lidt fornemmelsen af, at Harris er på vej et sted hen, og at denne roman befinder sig midt i vadestedet. Det er stadig fornøjelig læsning, og jeg ser gladeligt frem til forløsningen – men det er ved at være lidt trættende, at de samme elementer går igen: stort set alle personer har et eller andet overnaturligt element, og stort set alle mænd forvandles til gispende hunde, så snart Sookie kommer i nærheden af dem. Det er ganske underholdende, men her begynder det at virke lidt, som om hun ikke kan vende sig om, uden hun er ved at lade sine følelser løbe af med sig over for et handyr.

På trods af det er Stendød altså endnu en både sjov og spændende omgang. Man farer igennem den, for Harris kender sin virkemidler, og hun nyder tydeligvis at fortælle sine historier. Men forhåbentlig får vi noget mere af den overordnede historie i næste bind. Det skulle heldigvis snart udkomme på dansk – Lindhardt og Ringhof skal have ros for at få serien hurtigt på markedet, så man kan få sit næste fix; til og med i god kvalitet: oversættelsen fungerer fint, og det føles generelt ikke som en forhastet udgivelse.

Charlaine Harris: Stendød (True Blood ; 5). Oversat af Stig W. Jørgensen. Lindhardt og Ringhof, 2010, 318 sider.

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (4 stemmer)
Loading...

7 kommentarer »

 1. Hej Janus.

  Ved su hvornår den næste blir udgivet på dansk? Jeg er netop også igang med stendød, og er lidt besat af denne serie for tiden :o) Ellers må jeg ty til den engelske version hvis de ikke for rubbet neglene…

  Tak for nogen rigtig gode anmedelser.

  Cecilie

 2. ja den kommer om fem dage

 3. den er da ikke kommet ud endnu 🙁

 4. Hov, jeg glemte at svare på denne – undskyld.
  Jeg har fået at vide, at forlaget ville udgive de første fem bøger og derefter evaluere. Men det lader desværre ikke til, at der er blevet sat en oversætter i gang med næste bind, så det kunne godt se lidt sort ud 🙁

 5. Hej,
  jeg har snakket med forlaget, og de er i gang med forhandlingerne om de sidste bøger i serien. Så snart forhandlingerne er klaret, vil de gå i gang med oversættelserne…

 6. Hey guys! 😀
  Nu er den jo så kommet på dansk, kan jeg se 😉 Men det er også en skide god træning at læse engelske bøger. Det begyndte jeg på for 4 år siden, og jeg er blevet 10 gange bedre til engelsk nu 🙂 Nåh, det var bare en lille side bemærkning fra mig! 😀
  Jeg har et spørgsmål, som jeg håber, at I kan finde ud af:
  Jeg sidder her omme på den anden side af jorden (i Chile) og jeg MANGLER virkelig bare noget dansk læsestof, og jeg er blevet helt bidt (haha) af Sookie Stackhouse bøgerne! 😀 Men jeg er desværre nødt til at købe/downloade e-bøgerne! Jeg er nu kommet til der, hvor jeg skal i gang med den 5. bog i serien, nemlig “Stendød” eller “Dead as a Doornail”! Men jeg kan bare ikke finde den nogen steder! Og det ville virkelig være skønt, hvis I kunne hjælpe mig med det! 🙂 Jeg er ved at få abstinenser! Haha!

  Mange jule-sommer hilsner fra mig! 😀

 7. Glemte lige at slå “send mig en mail ved andre kommentarer” til :b