Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Cecily von Ziegesar: Gossip Girl

Emner: , , , • Se alle anmeldelser af: Cecily von ZiegesarUdskriv anmeldelsen • 5. december, 2008

Gossip girl – I ved, I elsker mig!

Mød New Yorks overklasse. De er unge, rige og smukke, og hele verden ligger for deres fødder. De er privilegerede og forkælede, deres forældre er fraværende, og de lever et liv med sex, stoffer og druk.

Blair Waldorf er overklassens mest populære pige og kæreste med den flotte Nate, fyren som alle pigerne sukker efter. Blair nyder at være trendsætter og arbejder hårdt for at opretholde sin perfekte facade.
Serena van der Woodsen er en anden af de unge og smukke. Modsat Blair gør hun ikke meget for at imponere folk; hun er perfekt uden at forsøge, hun har sin helt egen stil og er altid genstand for folks misundelige blikke.

Blair og Serena har været bedstevenner, siden de var små. Genstand for pigernes misundelse og drengenes hengivenhed. De har været uadskillelige, men da Serena tager på kostskole, glider deres venskab langsomt ud og forsvinder i fester, fyre og skandaler.

Nu er Serena tilbage i byen, klar til at genoptage gamle venskaber og vende tilbage til de gamle kliker. Men Blair byder ikke velkommen med åbne arme. Hun nyder sin nye position, endelig er hun kommet ud af Serenas skygge, og hun nyder at være ballets dronning.
Serena kommer tilbage til New York midt i skoleåret, og rygterne går straks om hendes år på kostskolen. Alle vil vide, hvorfor hun blev bortvist, og rygterne bliver styret af Gossipgirl, som ved alt om alle.

Groft sagt er Gossip Girl en bog fuld af klicheer, men den har alligevel en god historie. Det amerikanske overklassemiljø, med unge der opfører sig som voksne, virker på samme tid både overdrevet og fascinerende. Der er næsten som at se en tv-serie, og bøgerne om Gossip Girl er da også lavet til tv-serie.
Kapitlerne er opdelt af information fra Gossip Girl, som knivskarpt opsummerer, hvad der er sket og samtidig kommer med små hints til, hvad der vil ske. Og som med al god sladder bliver man hurtigt interesseret og vil vide mere. Alle historier er gode, men skandaler er selvfølgelig bedst, og man fristes til at læse videre for at få alle detaljerne med.

Der er foreløbig udgiver 4 bøger om Gossipgirl på dansk så… Stay turned for more Gossip – you know you want to!

Se mere på www.gossipgirl.net

Cecily von Ziegesar: Gossip Girl. På dansk ved Louise Urth Olsen. Carlsen, 2008. 208 sider.

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (8 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.