Fortællingen.dk

– der findes i hvert fald 1423 gode bøger!

Cathy Hopkins: Fyre og flammer og bekendelser i sofahjørnet

Emner: , , , • Se alle anmeldelser af: Cathy HopkinsUdskriv anmeldelsen • 16. december, 2005

Cathy Hopkins: Fyre og flammer og bekendelser i sofahjørnetTJ er klog og god til fodbold. Kan hun virkelig blive venner med Nesta, Izzie og Lucy?

TJ er fodboldbanens bedste, og selv ikke den stærkeste dreng kan stille noget op, når han lægger arm med TJ.
TJ elsker at spille fodbold, men er efterhånden træt af at være en af gutterne, og hun er især træt af den måde, de får hende til at reagere på. Hvis hun taler med en af sine drengevenner går det fint, men er hun interesseret i fyren, mister hun pludselig evnen til at tale engelsk. Pludselig er hun kun i stand til at sige ting som yonuvee og nihinguja, hvilket lyder som noget taget ud fra et Star Trek afsnit.

Normalt ville TJ have talt med sin veninde Hannah om dette, men Hannah er flyttet til Afrika, så TJ er både kæresteløs og venneløs. En dag falder hun i snak med Lucy som præsenterer hende for Nesta og Izzie og hurtigt er de fire piger alle gode venner. Nesta, Izzie og Lucy tager TJ med ind i pigernes verden med make-overs, pyjamaspartyer og venindesladder.

Da skolens avis skal have ny redaktør beslutter TJ at søge stillingen. Hun får hjælp af de andre piger og også Lucys bror Steve og TJs forældre hjælper til med at lave den avis, der skal være TJs ansøgning.

Den foreløbig fjerde bog i serien handler om at finde ud af hvem man er. TJ har ikke lyst til at være en af gutterne, men da hun kommer i en kort kjole, føler hun sig heller ikke godt tilpas. Undervejs i bogen indser hun, at hun både kan være feminin og drenget og at klogskab og pigefjolleri sagtens kan kombineres.
I de foregående tre bøger har Nesta, Lucy og Izzie været udsat for alskens problemer, ja så mange at man næsten fik ondt af dem. Derfor er det forfriskende med en ny person, som kan tilføre bøgerne lidt nyt – især fordi der er flere titler på vej.

Cathy Hopkins: Fyre og flammer og bekendelser i sofahjørnet (Fyre og flammer: 4). Oversat af Astrid Heise-Fjeldgren. Gyldendal, 2005. Forside: Sisterbrandt

Hvad synes du om bogen? Giv stjerner eller skriv en kommentar.

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner (3 stemmer)
Loading...

Der er lukket for kommentarer.